La data de 31martie 2018, Centrul Republican pentru Copii și Tineri ARTICO a fost gazdă a celui mai tare eveniment ingineresc din țară pentru elevi Professional Engineering Competition, eveniment care a avut drept scop dezvoltarea abilităților inginerești, a creativității, capacității de a lucra în echipă și de a îndeplini sarcini specifice unei profesii.

În baza dosarelor depuse, au fost selectate 7 echipe de tineri de vârsta 16-18 ani din republică, majoritatea elevi din colegii și școli profesionale, ce pregătesc viitori profesioniști , printre care și echipa de la Centrul de Creație pentru Copii și Tineri Lora Găină”or. Fălești, căreia , timp de 8 ore, i-a fost pusă la încercare creativitatea și spiritul inovativ în elaborarea prototipului unui aparat, confecționat din diverse materiale oferite de către organizatori.Galerie foto.

„Sarcina pe care am avut-o a fost construcția unei mașinuțe. Am rămas surprinși de materialele pe care le-am avut, la prima vedere, practic incompatibile pentru a modela o mașinuță, care să se miște. Însa, lucrând în echipă, am reușit să realizăm un prototip al mașinii- amfibie. Am avut parte de oportunitatea de a ne testa forțele, de a acumula experiență nouă, pe alocuri complicată,dar și cu momente distractive, - lucruri   utile în viitor pentru fiecare dintre cei prezenți.      Am reușit să ne făcem noi prieteni , cu pasiune asemănătoare cu a noastră –ingineria. Suntem mândri de rezultatul obținut - locul IV, care ne-a trezit dorința de a persevera în viitor”, au spus membrii echipei, care aduc mulțumiri organizatorilor evenimentului - Proiectul Cariera Mea și copartenerilor Evenda, Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, Absolvent, Neocomputer, XTZ Fitness Clubs, precum și partenerului general :Rabota.md. partener: Rockit Academy.

Mai multă informație despre eveniment, și nu numai, găsiți la adresa: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=782264601968932&id=511389352389793

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI