icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

           În conformitate cu Planul de activitate a DGE Fălești pentru anul de studii  2019-2020,   în scopul asigurării unui  proces educațional de calitate în instituțiile educaționale din raion, al implementării calitative a Curricula 2018 și 2019 la disciplinele școlare, conform Planului –cadru pentru anul de studii 2019-2020,  și al  asigurării continuității implementării documentelor  de politici în vigoare, pentru asigurarea consilierii metodice  eficiente, în perioada 13.01.2020 – 17.01.2020,  în instituțiile de învățământ general din raion, specialiștii DMCFPC  au  desfășurat  vizite de lucru.

         Vizitele au avut ca scop monitorizarea respectării prevederilor politicilor educaționale de stat,  a actelor normative și legislative  cu referire la  organizarea și desfășurarea procesului educațional; stabilirea nivelului de implementare a politicilor educaționale de stat în domeniul educației  din teritoriu,  depistarea succeselor și dificultăților, problemelor  privind implementarea calitativă a acestora , precum și  acordarea consilierii metodice  privind organizarea și desfășurarea calitativă a implementării politicilor educaționale de stat în domeniu.

        Echipa DGE în acest tur  a fost în instituțiile publice  Gimnaziul  Albinețul Vechi,   Gimnaziul   ,, N.Dabija,, s. Pînzăreni,     Gimnaziul ,,E.Coșeriu”, s. Catranîc, Gimnaziul Izvoare,  LT ,, A.Pușkin” , or. Fălești și în   instituțiile de educație  timpurie Albinețul Vechi,  Pînzăreni, Catranîc ,  Izvoare  și  nr. 5, or. Fălești.

        Ieșirile în teritoriu au demonstrat că  profesorii și educatorii din instituțiile vizitate, în general,   dețin și cunosc documentele   de politici în vigoare, au studiat și  muncesc pentru implementarea conformă a Curricula 2018 și 2019 la disciplinele școlare și Curricula pentru educația timpurie,  asigură implementarea în continuare a Instrucțiunii privind managementul temelor pentru acasă în învățământul primar, gimnazial și liceal și a Reperelor metodologice privind asigurarea continuității la nivelul clasei a IV-a și a V-a din perspectiva implementării Evaluării Criteriale prin Descriptori (ECD), respectă prevederile reperelor metodologice la discipline.

        Totodată cadrele didactice și manageriale au sesizat probleme, au adresat întrebări, pentru care  s-au căutat soluții și răspunsuri împreună cu specialiștii DGE. Galerie foto.

       Atât managerii instituțiilor, cât și cadrele didactice  au apreciat și   au menționat  utilitatea   consilierii  acordate.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI