icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

   Implementarea  Curriula 2018  și 2019 la disciplinele școlare, conform Planului –cadru,  și a documentelor de politici educaționale în vigoare, inclusiv  a actelor normative ce țin de organizarea procesului educațional în anul de studii 2019-2020, solicită din partea cadrelor manageriale și didactice  studiere aprofundată, muncă asiduă și responsabilitate maximă.

     În conformitate cu Planul de activitate a DGE pentru acest an de studii și în  scopul de a elucida starea de lucruri la aceste aspecte,  de a stabili  încă o dată  prioritățile, a  puncta reușitele și a discuta problemele întâmpinate, la 06 noiembrie 2019, în incinta DGE Fălești, s-a întrunit într-o ședință ordinară de lucru  Comisia Metodică Raională.

     La ședință s-a făcut referire la  documentele de politici și actele normative, implementarea cărora   trebuie asigurată în continuare , precum și la cele care  au fost aprobate și propuse spre implementare de către MECC pentru prima dată în acest an de studii.

     Specialiștii DMCFPC, responsabili de disciplinele școlare,   au atenționat la momentele  specifice pentru fiecare  disciplină în parte , au vorbit despre  starea de lucruri  depistată în vizitele de monitorizare care s-au  desfășurat  déjà în unele instituții , au punctat reușitele și au  discutat problemele și carențele  depistate , au propus soluții pentru anumite momente  de lucru.

    Membrii Comisiei au transmis anumite mesaje , doleanțe, sugestii din partea cadrelor didactice din instituțiile raionului și au obținut răspunsuri  și concretizări pentru unele întrebări  adresate.

      În continuare s-a discutat oportunitatea de elaborare a instrumentarului de evaluare în cadrul sesiunii de iarnă 2019 , în ciclul liceal,  pentru disciplinele propuse de MECC în ordinul nr .1389 din 31.10.2019  Cu privire la tezele semestriale , anul școlar 2019-2020. Comisia Metodică a  venit către DGE  cu propunerea  ca tezele să fie unice pentru o clasă,  elaborate de către cadrele didactice   la nivel de  instituție,  pentru fiecare clasă de liceu,  la disciplinele  indicate.

     În final , ședința CMR a decis  ca ,  în instituții ,  să se  organizeze , în termeni optimi, studierea  documentelor de politici și a actelor normative menționate  și a recomandat încă o dată  să se asigure  cât mai efficient  continuitatea în implementarea Instrucțiunii privind managementul temelor de casă în învățământul primar, gimnazial și liceal , precum și  a Reperelor metodologice privind asigurarea continuității la nivelul clasei a IV-a și a V-a din perspectiva implementării Evaluării Criteriale prin Descriptori,  totodată  s-a  decis să se atenționeze cadrele didactice  să  respecte  obligatoriu  rigorile înaintate în reperele metodologice pentru fiecare disciplină , aprobate prin ordinul MECC nr. 1046 din 21.08.2019   Cu privire la organizarea procesului educațional  în învățământul general .

       Membrii CMR au menționat că doar împreună ,  prin multă muncă , implicare  și  ajutor reciproc , putem asigura  buna desfășurare a lucrurilor propuse.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI