icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

  Să spunem DA educației financiare

  Educația financiară a copiilor trebuie să înceapă  încă de la o vârstă  fragedă. Copiii au nevoie să fie familiarizati cu banii, cu ceea cum  se câștigă  banii,   să știe despre valoarea  acestora, să li se imprime respectful  față de muncă și de bani, să înțeleagă  faptul  că  banii se cheltuiesc cu responsabilitate, să fie obișnuiți cu economisirea și să fie implicați în activități  caritabile.

 

  În cadrul activităților dedicate educației  financiare, elevii din IP Gimnaziul ,,E. Coșeriu” , s. Catranîc, au fost familiarizați cu mai multe  informații  despre bani. La lecțiile de istorie au aflat despre apariția banilor în antichitate,  despre primii bani în spațiul  românesc, precum și denumirea actauală a  valutei în diferite state.

  Un  interes deosebit a provocat  prezentarea  despre  monedele  comemorative, valoarea lor ca  opere de artă  monetară, din ce sunt confecţionate, cu ce ocazii sunt lansate. La lecția de matematică împreună cu profesoara Cheptea  Alla, elevii clasei a  IX-a au analizat oportunitatile si  riscurile  financiare,  au aflat  ce este convertorul valutar, care sunt avantajele  utilizării  acestuia, rolul Internetului în educația financiară. Împreuna cu profesoara de limbă română, Tambur Alina, elevii clasei  a VII-a  au participat la minidezbateri cu  subiectul ,,Dă sens banilor”. Elevii au analizat  proverbe și citate despre  bani, au fost elucidate unele  stereotipuri  implantate în spațiul nostru geopolitic de regimul  totalitar   comunist. Elevii claselor a  V-a -  a VIII-a au organizat un iarmaroc de caritate, scopul căruia a fost colectarea unui ajutor financiar unei bătrîne gospădăria căreia a suferit din urma unui incendiu.  Educația financiară este o necesitate pentru viață. Ea  îi poate  ajuta pe copii să-și  înteleagă  comportamentul  și emoțiile atunci când iau decizii  financiare. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI