icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

  La data de 25 septembrie 2022 s-a desfășurat ședința comună cu coordonatorii și liderii grupurilor de inițiativă a tinerilor, selectați în etapa finală a programului raional de granturi pentru tineret pentru a fi semnate acordurile de colaborare.  Dna Mariana OSADTA,  șef DGEC Fălești a menționat importanța implicării tinerilor pentru dezvoltarea comunității și le - a urat succes în implementarea inițiativelor. Galerie foto.

  La data de 25 septembrie 2022, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineri, Consiliul raional al Tinerilor Fălești în parteneriat cu Direcția Generală Educație și Cultură a organizat Forumul Tinerilor cu tema: ,,Provocările cu care se confruntă tinerii și măsurile posibile pentru depășirea acestora”, în colaborare cu Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova, susținut de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.
 
 La Forumul Tinerilor ne-au onorat cu prezența dna Mariana OSADȚA, șef Direcția Generală Educație și Cultură Fălești, coordonatorii și liderii grupurilor de inițiativă a tinerilor, participanți la programul raional de granturi pentru tineret, reprezentanții consiliilor locale de tineret, reprezentanții consiliilor locale de elevi. În cadrul forumului au fost puse în discuție 5 tematici încadrate în 4 ateliere de lucru.
 
 DGEC Fălești aduce mulțumiri tuturor participanților și partenerilor implicați la organizarea și desfășurarea forumului. Galerie foto.

  Tinerii la Festivalul Urban Vibes.               

  La data de 24 septembrie 2022 tinerii din raionul Fălești și voluntarii Centrului Regional de Resurse pentru Tineret Fălești au participat la Festivalul Urban Vibes, organizat de AO Urban Spirit Family. La eveniment tinerii au beneficiat de diverse master classuri, graffiti, hip hop, parkour și yoga, care au fost conduse de specialiști naționali și internaționali. Galerie foto.

 1660327866586 Marcăm astăzi Ziua Internațională a Tineretului alături de tineri, în cadrul programului Ștefan Vodă - Capitala Tineretului.

  Este o zi în care discutăm despre implicarea și contribuția tinerilor în societate. Este o zi în care vocile tinerilor devin auzite și sărbătorim libertatea, cunoașterea, curajul de a promova propriile idei și potențialul tinerilor. Galerie foto.
 

  În perioada martie-aprilie a fost  lansat programul raional de granturi, ediţia 2022 pentru organizaţiile de tineret şi grupurile de initiativă ale tinerilor din raionul Fălești. La data de 03.05.2022 s-a desfășurat ședința comisiei de selectare și evaluare a proiectelor grupurilor de ințiativă ale tinerilor și organizaților de tineret din raionul Fălești, în cadrul comisiei au fost selectate 10 proiecte din cele 12 proiecte depuse.

     La data de 20 martie 2022, în incinta Centrului Regional de Resurse pentru Tineret s-a  desfășurat ședința de informare a membrilor consiliilor locale de elevi. În cadrul ședinței  președinții consiliilor au ales conducerea consiliului raional al elevilor și au făcut cunoștință cu noii membri realeși în instituții. Pe parcursul activității membrii au fost informați  despre  comunicarea eficientă pentru a consolida consiliile, metodele de promovare a activităților și  posibilitățile de realizare a acestora. Totodată s-a adus la cunoștință despre lansarea programului raional de granturi pentru tineret, ediția 2022. Galerie foto.

unnamed    Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO organizează în perioada 5 martie – 30 aprilie 2021 Hackathon-ul „REClama”, ediția a II-a.

   Scopul evenimentului este de a stimula creativitatea și a dezvolta competențele digitale și antreprenoriale al elevilor cu vârsta cuprinsă între 11-18 ani.

   La Hackathon-ul „REClama” pot aplica doar echipe formate din 3-6 membri, cu vârsta cuprinsă între 11-14 ani pentru categoria Junior și 15-18 ani pentru categoria Middle, coordonați de un cadru didactic.

  Elevii interesați vor crea conceptul unei companii, incluzând denumirea și serviciul prestat sau produsul/ele propuse spre comercializare/vânzare.

  La data de 12.02.2021, în incinta Centrului Regional de Resurse pentru Tineret s-a desfăşurat şedinţa de totalizare a rezultatelor programului raional de granturi pentru tineret, ediţia 2020.

   La data de 07 noiembrie 2020, în incinta Centrului de Creatie și Agrement pentru copii și tineri ,,E.Gaina” s-a desfășurat ședinta de informare a membrilor Consiliului raional al Elevilor.
   În cadrul ședinței reprezentantul raional al Consiliului Național al Elevilor, Nadejda Cugut a informat membrii despre noutățile cu privire la desfășurarea regională a olimpiadelor republicane și despre desfășurarea examenelor. Președinții CLE au ales conducerea CRE și au făcut cunoștință cu noii membri realeși în instituții. Pe parcursul activității membrii au venit cu propuneri de activități pentru a consolida echipa CRE și au discutat posibilitățile de realizare a acestora. Galerie foto.

  În cadrul Programului naţional de dezvoltare a Centrelor de Tineret pentru anii 2017-2022 şi a  Acordului de colaborare încheiat între Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova şi Consiliul raional Fălești, în perioada iulie-august a fost  lansat programul de granturi, ediţia 2020 pentru organizaţiile de tineret şi grupurile de initiativă ale tinerilor din raionul Fălești.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie şi Cultură Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI