Bunăstarea copilului reflectă importanța satisfacerii necesităților copilului în toate domeniile importante pentru creștere și dezvoltare armonioasă, care îi asigură copilului un început bun în viață, cât și pregătirea pentru realizări pe tot parcursul vieții.
  În acest context, în conformitate cu ordinul MEC nr. 247 din 01.04.2022 și ordinul DGEC nr. 212 din 11.05.2022, a fost organizat și desfășurat atelierul de formare pentru directorii adjuncți responsabili de educație cu tema ,,Implementarea Instrucțiunii cu privire la cooperarea intersectorială pentru prevenirea primară a riscurilor privind bunăstarea copilului”, moderat de Liliana Nanii, șef SAP.

,,Profesia - coloana vertebrală a vieții" .
(Aristotel)
  La data de 14.04.2022, pedagogul SAP Fălești, Mihaela VRÎNCEANU, a desfășurat Panel de discuții, cu elevii clasei a IX-a ,din IP gimnaziul ,,D. Cantemir", Pîrlița, cu genericul:
,, Formarea unei imagini clare despre viitorul profesional " .
  Prezenți la activitate ,cei 22 elevi au demonstrat abilități de liberă comunicare și exprimare , recunoscând valori, schițând visuri și identificând punctele lor forte , aceștia sunt siguri că își vor transforma pasiunile în adevărate meserii . Mulțumim direcției instituției , pentru asigurarea cu spațiu și tehnică necesară ,pentru primirea caldă și deschidere în colaborarea cu SAP Fălești .
  Absolvenților ,le dorim succes la examene și multă îngăduință în alegerea profesiei. Galerie foto.

Stimaţi manageri, vedeți ataşat

Ordinul MEC nr.246 din 31.03.2022 Cu privire la formarea cadrelor didactice de sprijin și a psihopedagogilor în domeniul educației incluzive.

  În conformitate cu Planul anual de activitate, la data de 25.03.2022, psihopedagogul SAP, Veronica Cecalenco, a desfășurat atelierul de lucru,în Instituția Publică Gimnaziul Albinețul Vechi, cu elevii clasei a IX-a cu genericul: "Orientarea și ghidarea în lumea profesiilor " . Viitorii absolvenți au fost activi , implicați și dechiși în alegerea profesiei. Le dorim succes! Galerie foto.

     La data de 17.03.2022, în IP Gimnaziul Hiliuți, de către psihologul SAP, Railean Tatiana și psihopedagogul SAP, Cecalenco Veronica, a fost aplicat testul de orientare profesională "JVIS" , elevilor clasei a IX-a.
La final de testare elevii au posibilitatea să cunoască domeniul în care pot să profeseze. Galerie foto.

Stimați manageri,

     Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC), organizație nonguvernamentală, care are drept misiune de a contribui la diminuarea incidenței și a consecințelor violenței față de copii prin activități de prevenire, pledoarie, dezvoltare de capacități și servicii specializate, și-a propus în perioada 2019-2023, să contribuie la promovarea unui mediu familial rezilient față de orice formă de violență, prin promovarea serviciilor de calitate în domeniul educației parentale.

     În acest context, a fost realizat  un studiu-pilot de cartografiere și analiză a serviciilor și programelor de educație parentală care sunt livrate, în special, de sectorul asociativ în Republica Moldova. Rezultatele acestui studiu au fost prezentate în cadrul Conferinței Internaționale ,,Pledoarie pentru o educație parentală de calitate”, care a avut loc în perioada 19-20 noiembrie 2020.

Raportul studiului puteți sa-l accesați în format electronic la adresa:

https://www.cnpac.md/ro/raport-de-cercetare-cartografierea-programelor-de-educatie-parentala-furnizate-in-republica-moldova/

Ești absolvent al ciclului gimnazial, liceal sau ești tânăr NEET ( neâncadrat în procesul educațional sau în câmpul muncii) ?
Ești indecis în privința viitorului profesional ???
SAP Fălești îți vine în ajutor, oferindu-ți posibilitatea de a face alegerea corectă pentru a urma studiile în direcția potrivită, prin aplicarea testului de orientare profesională JVIS și RIASEC.
Aplicarea testelor de orientare profesională sunt gratuite.
Vă așteptăm pe adresa: or. Fălești str. Ștefan cel Mare 50 , Dgec Falesti , SAP Făleşti, biroul 104.
Persoane responsabile:
Tatiana Railean -psiholog SAP ,
em@il: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Veronica Cecalenco -psihopedagog SAP , em@il: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Date de contact: 0(259)24147
,, Nu ai niciodată o a doua șansă pentru a face o primă impresie bună "
  La data de 15.05.2021 , conform Planului anual de activitate al SAP Fălești, s-a desfășurat ședința de profilaxie, cu elevii clasei a VII -a din IPG ,,T. Dron", s. Mărăndeni. Tematica activității ,,Strategii de soluționare a conflictelor interpersonale".

  ,,Dreptul la educație a copiilor din comunitate ", a fost subiectul atelierului de lucru, desfășurat la data de 11.03. 2021, cu managerii Instituțiilor de educație timpurie și educatorii din raion.

  Serviciul de asistență psihopedagogică din cadrul Direcției Generale Educație și Cultură, Fălești, conform planului anual de activitate, la data de 18 februarie 2021 a desfășurat în IP gimnaziul Musteața, atelier de lucru cu tema ”Elevii împotriva violenței și discriminării” grupul țintă au fost elevii clasei a VII-a. Elevii s-au implicat activ la activitatea desfășurată , manifestând interes pentru subiectul abordat. Aducem mulțumirii instituției pentru implicare și colaborare. Galerie foto.

  Conform Planului anual de activitate al SAP Fălești, logopedul- Liliana Paladi a desfășurat la data de 22.09.2020 masa rotundă(online) pentru CDS din instituțiile unde sunt elevi cu dizabilitate de auz, cu tematica: ,, Intervenția logopedică în asistența copiilor cu dizabilități de auz,, .
În cadrul activității au fost prezentate metode și bune practici de lucru în activitatea cu acești copii. Galerie foto.
   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie şi Cultură Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI