icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   
Conform graficului Spartachiadei raionale între instituțiile de învățământ din raion, la data de 23-24.03.2024, au avut loc competiții sportive la Volei– băieți/fete.
Rezultatul final fiind, băieți:
                    Locul I – IP Gimnaziul ,, Grigore Vieru’’, s. Sarata Veche
                    Locul II –  IPLT ,, M.Eminescu’’, or. Fălești
                    Locul III –IPLT ,, A. Pușkin’’, or. Fălești
                    Mențiune – IP Gimnaziul ,, Gheorghe Vrabie’’, s. Călinești
Rezultatul final, fete:
                    Locul I – IPLT ,, M.Eminescu’’, or. Fălești
                    Locul II – IPLT ,, A. Pușkin’’, or. Fălești
                    Locul III –  IP Gimnaziul ,, Ion Dumeniuk’’, s. Călugăr
                    Mențiune – IP Gimnaziul Făleștii Noi
  Câștigătorii în competiții au fost decorați cu cupe şi diplome sportive.
   DGEC Fălești, aduce mulțumiri profesorilor de educație fizică și echipelor pentru participare activă, arbitrilor pentru competență și corectitudine, iar gazdelor pentru ospitalitate. Galerie foto.
Conform graficului Spartachiadei raionale între instituțiile de învățământ din raion, la data de 02-03.12.2023, au avut loc competiții sportive la Baschet – băieți/fete.
Rezultatul final fiind, băieți:
                    Locul I – IP Gimnaziul ,, Ion Dumeniuk’’, s. Călugăr
                    Locul II – IPLT ,, A. Pușkin’’, or. Fălești
                    Locul III –  IPLT ,, M.Eminescu’’, or. Fălești
                    Mențiune – IP Gimnaziul Taxobeni
Rezultatul final, fete:
                    Locul I – IP Gimnaziul ,, Ion Dumeniuk’’, s. Călugăr
                    Locul II – IP Gimnaziul  ,, S. Moraru’’, s. Obreja Veche
                    Locul III –  IPLT ,, M.Eminescu’’, or. Fălești
                    Mențiune – IP Gimnaziul Albinețul Vechi
  Câștigătorii în competiții au fost decorați cu cupe şi diplome sportive.
   DGEC Fălești, aduce mulțumiri profesorilor de educație fizică și echipelor pentru participare activă, arbitrilor pentru competență și corectitudine, iar gazdelor pentru ospitalitate. Galerie foto.
  La data de 24.09.2023, pe terenul ,,Spicul’’ or. Fălești, au avut loc competiții sportive etapa raională la fotbal ,,Cupa Guvernului”, anul naşterii 2008-2009, între instituțiile de învățământ din raion.
  La competiții s-au prezentat 12 echipe din instituțiile de învățământ din raion, conform ofertelor prezentate 146 elevi. În cadrul competiţiei elevii au demonstrat abilităţi fotbalistice, o bună pregătire fizică şi tactică. 

    În conformitate cu regulamentul Spartachiadei raionale sportive a DGEC Făleşti, la data de 20.03.2022, au avut loc competiţii sportive între instituţiile de învăţământ din raion la Volei-fete. În cadrul competiţiiei au participat 12 echipe, conform ofertelor circa 115 eleve din instituţiile de învăţământ. La prima etapă echipele au concurat în patru zone: LT,,M.Eminescu”-două zone, LT,,A.Puşkin”, LT,,I.Creangă”. În urma jocurilor disputate pe primele trei locuri sau clasat:

 Locul I – IP Gimnaziul Făleștii Noi

 Locul II – IP LT,,M.Eminescu”, or.Făleşti

 Locul III – IP LT,,I.Creangă”, or.Făleşti

   Câştigătorii în competiţii au fost decoraţi cu cupe şi diplome sportive.Galerie foto.

    IMG 88a99940e992be3fd71ac893ca52849a VÎn conformitate cu regulamentul Spartachiadei raionale sportive a DGEC Făleşti, la data de 13.03.2022, au fost organizate competiţii sportive între instituţiile de învăţământ din raion la Volei-băieţi. În cadrul competiţiei au participat 16 echipe, conform ofertelor circa 145 de elevi din instituţiile de învăţământ. La prima etapă echipele au concurat în patru zone: LT,,M.Eminescu”-două zone, LT,,A.Puşkin”, LT,,I.Creangă”. În urma jocurilor disputate în etapa fnală s-au întâlnit 4 echipe, rezultatul final fiind:

 Locul I – IP LT,,M.Eminescu”, or.Făleşti

 Locul II – IP Gimnaziul Făleştii Noi

 Locul III – IP LT,,A.Puşkin”, or.Făleşti

 Locul IV – IP Gimnaziul ,,I.Dumeniuk”, s.Călugăr

   Câştigătorii în competiţii au fost decoraţi cu cupe şi diplome sportive. Galerie foto.

     Dragi prieteni şi amatori ai Kickboxului. În mod practice putem afirma că evoluţia artelor marţiale, de la manifestările cele mai brute, primitive, s-a realizat concomitent cu apariţia şi evoluţia omului. Puţin câte puţin, oamenii au transformat anumite gesturi specific muncii sau luptei propriu-zise adaptându-le unor activităţi ludice şi recurgând la lupta sub formă de joacă, pentru a-şi dovedi forţa, cinstea, bărbăţia, pentru a-şi cunoaşte limitele, pentru a vedea care este mai puternic, mai agil, mai curajos, artele marţiale căpătând adesea un statut desebit ,, fiind considerat şi un element de cultură în acelaşi timp, esenţa lor – întrecerea loială – fiind temeinic apărată, proslăvită, ridicată la rang de virtute”.

    La data de 17.10.2021, în cadrul Spartachiadei sportive raionale între instituţiile de învăţământ secudar generale din raionul Făleşti, cu respectarea cerinţelor privind prevenirea riscului de înbolnăvire cu virusul COVID-19, a fost desfăşurată competiţia sportivă de atletism-tetratlon ,,Speranţele Olimpice”, în cadrul căreia au concurat copiii la probe de: alergare de viteză 60m, aruncarea mingii de 150g, săritura în lungime cu elan, alergare de rezistenţă 500m(f)-600m(b).

     În perioada 20 – 22 mai 2021 în or. Făleşti, au avut loc competiţiile sportive: ,,Cupa Republicii Moldova la Kickboxing 2021”, în cadrul cărora au participat circa 250 sportivi sportivi din toată ţara.  Şcoala sportivă  pentru copii şi juniori Făleşti a delegat la eveniment 20 sportivi, îndrumaţi de antrenorii Apostol Altair, Butnaru Roman, Apostol Victor.

  În ziua de 06 martie pe stadionul central din or. Făleşti s-a desfăşurat tradiţionalul turneu ,,Mărţişorul -2020” ediţia a 7-a, cu participarea micilor fotbalişti ai ŞSCJ Făleşti şi filialele Sărata Veche, Năvîrneţ, Glinjeni, a.n. 2009-2010 (U12) şi 2010-2011 (U10) cu câte 2 echipe, şi din oraşul Făleşti cu câte o echipă la fiecare vârstă.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie şi Cultură Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI