icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

  Programul activităților în cadrul aceluiași proiect educațional a continuat cu diverse activități culturale și la data de 15 decembrie.

  De dimineață, cadrele didactice din C.S.E.I. Suceava au făcut o excursie prin orașul Fălești și au vizitat sediul DGE Fălești unde au avut ocazia să afle mai multe lucruri despre activitatea și structura direcției de la doamna Silvia Matasî, Șef DGE Fălești.

  Șirul activităților au continuat pe o notă de bunăvoie în cadrul gimnaziului Popovca unde s-au făcut totalurile activităților și s-au înmânat diplome elevilor cu cele mai reușite lucrări în cadrul expoziției cu genericul ,,Obiceiuri și tradiții de Crăciun” .

 

În final oaspeții au colindat și au urat gazdelor multă sănătate și spor în activitatea de zi cu zi.

De asemenea, cadrele didactice au avut posibilitatea să facă cunoștință cu toate sălile de clasă și laboratoarele din gimnaziul Popovca.

După masă, asemeni unei familii mari și prietenoase, toți cei implicați în acest proiect au mers într-o călătorie la complexul natural – Orheiul Vechi, care este un monument de arhitectură de tip orăşenesc, unde s-au păstrat multe construcţii, care prezintă un interes mare pentru istorici, arheologi, arhitecţi, dar şi turişti.

Rezervația cultural-naturală și peisagistică are un peisaj puțin obișnuit pentru relieful din zonă, iar poveștile, legendele, satele pitorești care și-au păstrat farmecul tradițional îmbie la odihnă, bucurie, întoarcere în trecut, îți stimulează cumva curiozitatea de a pune mâna pe o carte de istorie, sau și mai bine, de a face câteva drumeții și a afla poveștile din gura bătrânilor.

Aici am avut ocazia să admirăm satele Trebujeni și Butuceni, mănastirile rupestre, galeriilee, peşterile săpate în stîncile calcaroase, o cruce de piatră din secolul XVIII, un muzeu într-o casă țărănească, Biserica Sfânta Maria, fortificații medievale și chiar ruinele unei cetăți dacice. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI