icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

    În data de 18 aprilie, s-a desfășurat ședința de premiere a Concursului interraional Junior Scratch Coder, 2024, cu tematica Scratch și Fizica, eveniment la care au participat 53 de elevi din clasele a V-a - IX-a din 6 raioane: Fălești, Ocnița, Telenești, Glodeni, Cahul și Taraclia.

     Raionul Fălești s-a remarcat prin prezența a 13 elevi din 5 instituții, aceștia demonstrând nu doar abilități înalte în programare Scratch, ci și o înțelegere profundă a conceptelor de fizică, exprimată prin crearea unor produse creative în conformitate cu tematica concursului.

    Participanții din raionul Fălești au surprins prin calitatea și originalitatea produselor lor, reușind să combine cunoștințele de programare cu conceptele fundamentale ale fizicii. Printre aceste creații s-au numărat atât victorine interactive, cât și teste de fizică, evidențiind astfel diversitatea abordărilor și creativitatea elevilor.

    Direcția Generală Educație și Cultură Fălești dorește să felicite cu căldură toți elevii participanți pentru rezultatele lor remarcabile în cadrul acestui concurs. Poziționarea frumoasă în clasament este o reflectare a efortului, talentului și dedicării lor în domeniul programării și al fizicii. Acest succes nu ar fi fost posibil fără susținerea și îndrumarea cadrelor didactice din instituțiile de învățământ din raion, cărora le transmitem sincere mulțumiri pentru munca lor titanică și pentru sprijinul acordat elevilor în dezvoltarea abilităților lor.

    Încheind, ne exprimăm încrederea că această participare în concurs va fi doar începutul unei călătorii de succes pentru elevii noștri, cărora le dorim să continue să-și valorifice potențialul și să atingă noi culmi în domeniul cunoașterii și explorării. Galerie foto.

index1
 

Inga Bînzari, specialistă în cadrul DGEC Fălești

Aici pot fi accesate produsele elevilor participanți: https://scratch.mit.edu/studios/34997991

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI