icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

Ziua Sportului și a Mișcării Olimpice.

  În cadrul Săptămânii Mișcării în Republica Moldova, Direcția Generală Educație și Cultură Fălești, sub egida Ministerului Educației și Cercetării și  a Comitetului Național Olimpic, a organizat activități care promovează un stil de viață activ și sănătos în rândul locuitorilor raionului.

  În perioada 20-22 mai în raionul Fălești a fost organizat Cupa Republicii Moldova la Kickboxing, unde au participat aproximativ 300 de sportivi din întreaga țară. Ca oaspeți de onoare i-am avut pe președintele Federației Naționale Oriental Kickboxing din Republica Moldova, vicepreședintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv – Tudor GOREA, președintele raionului Fălești – Vadim ROȘCA, șefa DGEC Fălești – Mariana OSADȚA, primarul orașului Fălești – Alexandr SEVERIN, președinta Federației Naționale de Kickboxing din Urcaina – Pavlenco Olga, vicepreședinții – Seghei RUDENCO și Iurii ZUBOV, precum și reprezentatul Ministrului Culturii și Politicii Informaționale din Ucraina – Lesea Malooka.

  La data 26 mai 2024, elevii din instituțiile de învățământ din raion au participat la Crosul Olimpic organizat în cadrul Zilei Sportului și a Mișcării Olimpice. Oaspeți de onoare prezenți la eveniment a fost șefa DGEC Fălești, Mariana OSADȚA, reprezentatul Agenției Teritoriale Olimpice Fălești, Dmitri RAILEAN. La finalul competiției participanții au fost premiați cu medalii și diplome, iar din partea comitetului olimpic li s-au oferit învingătorilor tricouri și literatură tematică.

  De asemenea pe stadionul raional „Spicul” au fost organizate competiții la următoarele genuri sportive: mini fotbal între echipele  Școlii Sportive pentru Copii și Juniori din Fălești și municipiul Bălți; handbal fete și lupte greco-romane.

  Scopul principal al acestor activități a fost de a încuraja locuitorii raionului să adopte un stil de viață activ, prin participarea la diverse activități fizice și sportive.  

  Aducem sincere mulțumiri tuturor celor implicați în buna organizare a activităților. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie şi Cultură Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI