AO Inovație în Educație de Performanță vă invită să participați la Concursul Internațional „APA ESTE VIAȚĂ” ce are ca scop conștientizarea și promovarea importanței apei în viața noastră de zi cu zi și încurajarea elevilor să protejeze resursele acvatice. Participanții vor avea oportunitatea de a-și exprima creativitatea și cunoștințele legate de conservarea și protejarea resurselor de apă.
Categorii de participare:
✏️Desen artistic
Elevii pot crea desene colorate sau alb-negru ilustrând moduri creative de a economisi apă, precum și impactul utilizării responsabile a acestei resurse.
📖Compoziție literară
Elevii sunt încurajați să scrie eseuri, poezii sau povești care să evidențieze importanța apei, provocările legate de accesul la apă curată și soluțiile inovatoare pentru conservarea resurselor de apă.
🎥Videoclip educațional
Echipa poate crea un videoclip educațional scurt pentru a transmite mesaje importante despre gestionarea și conservarea apei, folosind resurse multimedia și tehnologie.
🏆Se vor acorda premii pentru locurile I, II și III în fiecare categorie🎖️🏅🥇🥈🥉
Premiile pot consta în medalii, certificate de excelență, cărți, echipamente artistice sau alte recompense relevante.
🗓️Data limită de înscriere este 15 martie 2024.
✔️Înscrierile se fac prin completarea formularului https://forms.gle/57FU9kS2b7YkpiPS9
⏯️📌Regulamentul concursului aici
- Detalii
- Accesări: 467
Organizaţia "Salvaţi Prutul" din Iaşi, România, invită toţi copiii din localităţile riverane Prutului, din România, Republica Moldova şi Ucraina, să trimită lucrări plastice la prima ediţie a concursului "Prutul, văzut prin ochi de copil"
Regulament de participare:
- sunt eligibili toţi copiii cu vârste cuprinse intre 7 si 14 ani, din localităţile riverane Prutului, din România, Republica Moldova şi Ucraina;
- orice copil poate trimite maxim o lucrare care să surprindă explicit frumuseţile râului Prut,
- lucrările vor fi trimise prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (vor fi efectuate poze după lucrările originale, în condiţii de luminozitate bună (afară, de preferat), se va alege cea mai clară poză pentru fiecare lucrare, care va fi trimisă prin e-mail la adresa indicată); în e-mail se va preciza explicit numele complet al copilului, vârsta, localitatea, numele şcolii unde studiază şi numele profesorului care îl coordonează;
- data limită de expediere a lucrărilor este 29 Mai 2023.
Lucrările vor fi jurizate de către doamna conferenţiar universitar dr. Cristina Stratulat (Universitatea de Arte "George Enescu" Iaşi, România) şi domnul profesor Ghenadie Manica (Şcoala de Arte din Sculeni, Republica Moldova). Rezultatele vor fi anunţate pe 1 Iunie 2023 pe pagina de Facebook a Organizaţiei "Salvaţi Prutul" din Iaşi.
Se vor acorda premii I-III pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă, 7-10 ani şi 11-14 ani.
Important: câştigătorii vor trebui să trimită lucrările premiate în format fizic prin poştă, pe adresa Splai Bahlui, nr 33, bl B3, et.l, ap. 8, Mun. Iaşi, jud. Iaşi, România. Lucrările respective vor fi însoţite şi de o declaraţie a unuia dintre părinţii copilului premiat prin care se consimţeşte acordarea drepturilor de autor către Organizaţia "Salvaţi Prutul" din Iaşi, România.
- Detalii
- Accesări: 369
- Detalii
- Accesări: 528
Direcția Generală Educație și Cultură Fălești aduce mulțumiri elevelor pentru rezultate remarcabile obținute în cadrul Concursului internațional „iCHEMIST ALTFEL 2023”.
Totodată, adresează felicitări și recunoștință profesoarelor de chimie Brașoveanu Ala din IP Gimnaziul „Diomid Gherman”, Risipeni, Bologan Silvia și Chișlari Maria din IP Gimnaziul „Alexei Mateevici”, Răuțel și Prisacari Adela IP LT „Ion Creangă” care au încurajat participarea elevelor la concurs și au contribuit la obținerea performanțelor.
- Detalii
- Accesări: 460
Întâi de toate prețuim clasica pentru actualitatea ei demonstrată de-a lungul timpului.
Anume valoarea actuală a operelor literare clasice a fost scoasă în evidență în majoritatea fragmentelor slelectate și recitate de elevii participanți la Concursul Internațional „Jivaia klassika, 2023” etapa raională a căruia s-a desfășurat vineri, 17 februarie 2023, în incinta LT ,, A.Pușkin,,
La concurs au participat 32 de elevi din 17 instituții școlare din raion. După ce au tras la sorți , elevii au ieșit în fața juriului, în ordinea respectivă, și au recitat fragmentele selectate din operele literare clasice din patrimoniul mondial.Galerie foto.
Juriul , prezentat de - Aliona Saviuc , șef DMCFPC, coordonator raional al concursului, președinte, dna Svetlana Burdeinaia, bibliotecară, LT ,,A.Pușkin”., vicepreședintă a juriului, dna Cosovan Marina, bibliotecară principală, Biblioteca raională ,, M.Eminescu”, Fălești, dna Babiuc Anna, profesoară de Limbă și literatură rusă, IP Gimnaziul Egorovca și dnul Anatolie Bargan , managerul LT ,, A.Pușkin,, - a avut o sarcină dificilă - și anume să-i identifice pe cei mai buni declamatori dintre cei buni.
- Detalii
- Accesări: 687
Citește mai mult: Concursul Internațional „Jivaia klassika, 2023” etapa raională
În conformitate cu ordinul DGEC nr. 12 din 17 ianuarie 2022 , la data de 24 februarie curent , s-a desfășurat ședința comisiei de concurs pentru evaluarea elevilor participanți la concursul internațional ,, Jivaia klassika, 2022”.
În competiție s-au implicat 42 de elevi din 13 instituții ale raionului , care au prezentat juriului înregistrarea video a procesului de recitare/prezentare a unui fragment de operă literară din patrimoniul clasicii literaturii ruse , selectate conform unei liste de opere recomandate de organizatorii evenimentului. Galerie foto.
- Detalii
- Accesări: 691
- Detalii
- Accesări: 485
- Detalii
- Accesări: 486
- Detalii
- Accesări: 470
Rezultatele elevilor la etapa raională a Concursului internațional ,,Jivaia klassika 2021,,
- Detalii
- Accesări: 967
- Detalii
- Accesări: 568
- Start
- Prec
- 1
- 2
- 3
- Mai departe
- Sfârșit