În atenția Instituțiilor de învățământ din raion!

Logo AISE  Vă informăm că în perioada februarie 2023 - august 2025 Asociația Obștească „Academia de Inovare și Schimbare prin Educație” în colaborare cu Ambasada SUA în Republica Moldova va desfășura Programul de burse de studiere a limbii engleze „Access Microscholarship", care are o istorie foarte bogată, fiind deja implementat de peste 10 ani în peste 20 de raioane ale țării.

  Programul are drept scop selectarea a 20 de elevi, cu vârsta de 13-15 ani, din medii defavorizate social și economic din raionul Fălești,  care vor beneficia de studii gratuite de limba engleză de 2-3 ori pe săptămână, după ore, în cadrul unui program extrașcolar. De asemenea, au fost selectați 2 profesori care vor fi instruiți pentru a preda aceste lecții de engleză. Lecțiile extrașcolare de engleză vor fi predate în IP LT ,,M. Eminescu”, or. Fălești. Orarul va fi stabilit de comun acord cu fiecare participant și profesor în parte. Uneori lecțiile pot avea loc și în weekend. Pentru perioada verii participanții, împreună cu profesorii lor, vor merge la Chișinău, pe o perioadă stabilită, pentru a participa la tabăra de vară în limba engleză. Toate costurile legate de participare: manuale, transport sunt acoperite de  Asociația Obștească „Academia de Inovare și Schimbare prin Educație”, deci participarea elevilor este gratuită.

  Pentru mai multe detalii: https://civic.md/anunturi/burse/69311-program-de-studiere-gratuita-a-limbii-engleze-pentru-adolescentii-din-medii-social-si-economic-vulnerabile-din-glodeni-straseni-falesti-si-sangerei-access-microscholarship-program.html

  În acest context, vom ruga profesorii de limba engleză, dar și diriginții, să identifice elevii care s-ar încadra în categoria cerută (din medii defavorizate social și economic – familii cu mulți copii, familii monoparentale, unde ambii părinți sunt bugetari etc., dar care au dorință și sunt capabili să studieze limba engleză) și să ajute acești copii la completarea formularului de participare: https://forms.gle/gnJoBreJ3XqNHupU6.

Perioada de înregistrare: 01.03.3023 – 18.03.2023.

 În caz de neclarități, puteți apela : tel. 0259-2-38-93 sau 068103392, Bordian Olga.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie şi Cultură Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI