icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

  Primăvară, zâmbete, bucurii, speranță, mărțișoare! La data de 02 martie 2020, în incinta IPLT “A. Pușkin”, în cadrul săptămânii Limbii și literaturii române în liceu, s-a desfășurat activitatea extracurriculară cu genericul:“ Pe aripi de vânt și dor  V-am adus un mărțișor”.

   Elevii pasionați de tradițiile poporului nostru au confecționat cu multă bunăvoință și măiestrie mărțișoare pentru expoziția școalră, căci Mărțișorul – simbol al reînvierii naturii  ne sensibilizează pe toți în fiecare an. El marchează începutul primăverii și momentul în care  în fiecare dintre noi se petrece o schimbare și apare o nouă speranță.

  Elevii din ciclul primar și gimnazial  îndrumați de profesorii de limba și literatura română și de profesorul de educația muzicală, au adunat în jurul lor profesorii și colegii de școală mai mici și mai măricei, pentru a le vesti, într-un mod deosebit, că Zâna Primăvară, îmbrăcată în rochița-i de ghiocei și viorele a pășit voios pe plaiul moldav. Cu mari emoții elevii au recitat poezii și au interpretat cântece cu referire la frumoasa tradiție păstrată din străbuni. La final participanții le-au urat tuturor o primăvară minunată. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie şi Cultură Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI