icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   
„Valoarea umană supremă este educația,
pentru că datorită educației omul devine om.”
(Immanuel Kant)

Pornind de la afirmația plină de înțelepciune a marelui filosof, astăzi, 29 august 2024, Direcția Generală Educație Fălești a organizat Forumul raional al cadrelor didactice, un eveniment de excepție dedicat explorării și aprofundării conceptului de „Educație axată pe valori”.

Acest forum a reunit cadre manageriale și didactice, educatori și specialiști în domeniul educațional din întregul raion, având ca scop principal consolidarea valorilor fundamentale în procesul educațional și promovarea unui învățământ de calitate.

Evenimentul a început cu un discurs de deschidere din partea domnului Vadim Roșca, președintele raionului Fălești, care a subliniat importanța valorilor în educație și impactul acestora asupra dezvoltării armonioase a elevilor.

Oaspeți de onoare în cadrul activității au fost, doamna Marcelina Baleca, șefa Direcției politici în domeniile învățământ general și învățare pe tot parcursul vieții din cadrul Ministerului Educației și Cercetării și dna Ina Botnari, specialistă principală a Direcției montorat și formare continuă a Institutului Național pentru Educație și Leadership, care au adus un plus de prestigiu și relevanță evenimentului.

Doamna Baleca a făcut o scurtă incursiune în realizările recente ale ministerului, evidențiind progresele semnificative în susținerea instituțiilor de învățământ și a cadrelor didactice. De asemenea, a prezentat planurile de viitor, care includ inițiative menite să sprijine dezvoltarea profesională continuă a profesorilor și să îmbunătățească infrastructura educațională, asigurând astfel un mediu modern și european, propice pentru învățământul de calitate.

Cu un mesaj aparte, doamna Mariana Osadța, șefa Direcției Generale Educație Fălești, a venit pentru a asigura comunitatea educațională din raion că eforturile de susținere a inițiativelor din domeniul învățământului vor continua și pe viitor. În cadrul intervenției sale, doamna Osadța a subliniat angajamentul neabătut al direcției de a sprijini și dezvolta proiectele educaționale, garantând astfel că toate inițiativele care contribuie la îmbunătățirea educației vor beneficia de suportul necesar pentru a avea succes.

Forumul a inclus o serie de discursuri, în care raportorii locali cadrele didactice și reprezentanta elevilor (Maria Șorunga, Olga Oboroc, Anghelina Pripișneac, Oxana Osoianu, Viorica Caterinici, Ina Deaciuc, Xenia Gonceariuc) au avut ocazia să împărtășească experiențe și bune practici în implementarea educației bazate pe virtuțile general umane.

În concluzie, Forumul raional al cadrelor didactice a fost un succes remarcabil, aducând în prim-plan importanța unei educații care se sprijină pe valori morale, etice și sociale, oferind un cadru excelent pentru un început de an școlar promițător, cu noi perspective pentru îmbunătățirea procesului educațional. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI