Consiliul Raional de Tineret din Fălești a desfășurat la 24 iunie 2018, în incinta Centrului Regional Fălești de Resurse pentru Tineri (str.Moldovei 5), ora 9.30, Forumul Raional al Tinerilor din raionul Fălești, scopul căruia a fost prezentarea rezultatelor Sondajului republican, organizat în perioada 15 martie- 05 aprilie 2018, inclusiv și în raionul Fălești, pe un eșantion de 1433 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 15-35 ani, realizat în scopul de a identificat necesitățile și provocările cu care se confruntă tinerii din Republica Moldova, precum și de a consulta opinia tinerilor în vederea soluționării acestora.

 

       În cadrul forumului au fost realizate 4 ateliere de lucru, subiectele cărora au reieșit din cele 4 probleme majore identificate în cadrul chestionării : 1. Tinerii și asigurarea dreptului la angajare în câmpul muncii; 2. Tinerii și asigurarea dreptului la asociere/ voluntariat; 3. Tinerii și asigurarea dreptului șa timp liber; 4. Tinerii și oportunități de incluziune socială.

Evenimentul a întrunit peste 30 de persoane, inclusiv reprezentanți ai sectorului asociativ de tineret, ai structurilor responsabile de lucrul cu tineretul din cadrul APL de nivelul I și II și ai Rețelei Naționale a Consiliilor Raionale/Municipale de Tineret.

   Suntem recunoscători conducătorilor instituțiilor, primarilor, care aufost receptivi și au delegat pentru participare la eveniment reprezentanți , fapt , ce denotă, în opinia noastră,  interes față de problemele tinerilor, atitudine pozitivă vis-a –vis de capacitatea tinerilor ca resursă potențială în a aduce schimbarea în comunitate.Galerie foto.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie şi Cultură Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI