icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

„Vacanța nu este pentru a ne plictisi , ci pentru a ne petrece timpul liber într-un mod cât mai constructiv și în același timp creativ, interacționând cu mulți copii necunoscuți. Dintre care unii se vor transforma în prieteni pentru o viață, astfel ca experiența taberei să fie de neuitat”

 

   Din 15 iunie,  până în prezent, în taberele „Romantica”, satul Călinești și „Olimp”, satul Pînzăreni se odihnesc  376 copii cu vârsta 7-16 ani, din instituțiile de învățământ din raion.

   Pentru  a oferi copiilor în tabără o alternativă atractivă în petrecerea vacanței de vară, personalul didactic pe parcursul acestei perioade organizează un șir de activități conform planului: informarea copiilor cu privire la tehnica securității; regulamentul taberei; organizarea și desfășurarea diverselor ateliere de creație după interese (muzică, pictură, sport, dans, lectură) și diverselor competiții sportive și artistice.

    Pe parcursul schimbului I și II în vizită la copii  au fost Reprezentanții Inspectoratului de Poliție și Inspectoratul Situații de urgență cu Campania de informare:  „Măsuri de protecție în cazul calamităților naturale”, iar voluntarii Centrului Youth Clinik cu Campania de informare: „Viciile sunt dușmanii noștri invizibili”, în cadrul căreia copiii au fost informați despre efectele negative ale drogurilor, alcoolului și tutunului asupra organismului uman.

   Reprezentanți ai Centrului de Tineret din orașul Fălești în cadrul unei campanii de informare au organizat cu copiii jocuri de grup și autocunoaștere.

   Tot pe parcursul acestor două tururi în tabără și-au desfășurat stagiul de practică cinci studente ale  Colegiului  Pedagogic din Bălți, care au organizat diferite activități de grup și jocuri sportive  cu copii din tabără.

    Ca oaspeți de onoare au fost actorii Teatrului „Vasile Alecsandri” din Bălți, care au delectat copiii cu o piesă de teatru.

   Activitatea taberei a fost monitorizată în permanență de către Consiliul Raional Fălești, DGEC Fălești, Centrul de Sănătate Publică, Secția Situații Excepționale, Inspectoratul de Poliție.

    Se aduc mulțumiri tuturor colaboratorilor menționați  pentru contribuția majoră la crearea condițiilor bune de odihnă a copiilor în tabără. Galerie foto.

   La 09 august, curent, s-a desfășurat festivitatea de închidere a sezonului estival în taberele  de odihnă pentru copii.

  Aceasta a început cu onorarea imnului de stat și ancorarea drapelului Republicii Moldova în cadrul careului organizat de administrația  taberei de odihnă pentru copii ,,Romantica”, s. Călinești.

  La eveniment au fost prezenți: vicepreședintele raionului, dnul Tambur Veaceslav, șefa Direcției Generale Educație și Cultură Fălești, dna Mariana Osadța, reprezentanții  Inspectoratului de Poliție, Centrului de Sănătate Publică, Secției  Situații Excepționale și a mass-mediei locale.

  Copiii au avut ocazia să prezinte un program artistic  care a cuprins  dansuri și melodii alese.

   La taberele de odihnă din raion s-au odihnit în jur de 860 de copii, care au participat la diverse activități educative, concursuri și spectacole teatralizate.

 DGEC Fălești aduce mulțumiri tuturor partenerilor care au contribuit la asigurarea odihnei de calitate a copiilor pe tot parcursul sezonului estival. Galerie foto.

Anunț!

   Презентация1 În conformitate cu decizia Consiliului raional Nr.2/8 din 13 aprilie 2023, prețul unui bilet  în taberele de odihnă  pentru copii „Romantica” s.Călinești și „Olimp” s.Pînzăreni  este de 2000 lei.

    Programul de odihnă include: concursuri, cercuri pe interese, jocuri sportive, spectacole, discuții tematice, serate de odihnă.

    Taberele de odihnă își încep activitatea la data de 15 iunie 2023. Doritorii de a procura bilete de odihnă în taberele din raion se pot adresa la Direcția Generală  Educație și Cultură Fălești, biroul 103, nr. De contact 025922763

I schimb 15.06.- 24.06.23

II schimb 27.06- 06.07.23

III schimb 09.07- 18.07.23

IV schimb 21.07 - 30.07.23

V schimb  02.08-12.08.23

   La data de 13 august 2019, şi-au încheiat activitatea taberele de odihnă ,,Romantica” şi ,,Olimp” care au activat în şase schimburi, începând cu data de 05 iunie 2019.

  La închiderea festivă, care a avut loc la data de 07.08.2019, au fost prezenţi: Babii Viorel – președintele raionului, Tambur Veaceslav – vicepreședintele raionului, Osadța  Mariana - şef  DGE, Bobu Iurie – medic coordonator CSP, Bălți subdiviziunea Fălești, Salamandîc Nicolae– ofițer principal  al serviciului  Prevenție al secției Situaţii Excepţionale Făleşti, Jardan Larisa – inspector principal, Secția Control Siguranţa Alimentelor, Direcția raională Fălești, cu raza de acoperire a raionului Glodeni, Rosovschi Petru – şef adjunct secţie, șef SIC, Coliban Emil – redactor şef radio-Făleşti, Saviuc Aliona - șef DMCFPC,  Liliana Nanii- responsabil de odihna de vară.

Stimaţi manageri, găsiți atașat agenda evenimentului: Școala de vară pentru Profesorii de Robotică (15-16 august 2019).
 
1. Vă așteptăm la Tekwill (str. Studenților 9/11) pe data de 15 august, cu începere de la ora 9.30 pentru înregistrare și o cafea de bun venit.
2. Agenda și atelierele de lucru
În cadrul evenimentului vom avea o serie de ateliere de lucru care se vor desfașura în paralel și pentru care Dvs va trebui să optați în funcție de necesități, preferințe.

         Tabăra de odihnă pentru copii și adolescenți „Romantica” din satul Călinești a finisat activitatea turului III (perioada 29.06.2019-08.07.2019). 

          Ca obiective la organizarea activităților educative în tabără, au constituit: organizarea odihnei şi întremării sănătății copiilor şi adolescenţilor bazată pe respectarea normelor igienice, sanitare şi alimentare;crearea condiţiilor pentru dezvoltarea capacităţilor intelectuale, afective şi volitive ale copiilor;însuşirea şi practicarea unor activităţi specifice vârstei şi adresate petrecerii timpului liber în mod benefic (jocuri, comportamente, manifestări); dezvoltarea capacităţii de a accepta noi provocări, care impun implicare personală în descoperirea de soluţii practice şi utile vieţii de zi cu zi; dezvoltarea imaginaţiei şi creativităţii, analiză şi raţionare individuală şi de grup; dezvoltarea încrederii în propriile capacităţi şi a stimei de sine în raport cu ceilalţi, dar şi cu sine însuşi;educarea mândriei naţionale şi a obligaţiunilor civice fundamentale; formarea atitudinii responsabile faţă de mediul ambiant.

           La tabăra de odihnă ”Olimp ”  din s. Pînzăreni în  al III-a schimb s-au odihnit 81 de copii.

Turul III a dat startul cu piesa de teatru ,,Pâinea lui Inghe”,  la care au jucat actorii teatrului ,,Vasile Alecsandri” din Bălți. Piesa a avut un conținut educativ și anume:

  1. Pâinea este un lucru sacru.
  2. Mama este o ființă sfântă ce trebuie respectată și iubită.
  3. Ai grijă de acțiunile tale, căci tot ce faci ție-ți faci.

Duminică, la data de 06.07.2019, copiii din tabăra ,,Olimp” au jucat șah împreună cu copiii din tabăra ,,Romantica” s. Călinești, alături de domnul Alexei Lungu – Casa de creație,   or. Fălești. În final, premiul mare a fost luat de către Silviu Bacalau, din  tabăra ,,OLIMP”. Toți șahiștii au fost  remunerați cu diplome și dulciuri.

         Tabăra de odihnă pentru copii și adolescenți „Romantica” din satul Călinești a finisat activitatea turului II (perioada 17.06.2019-26.06.2019).

În tot acest răstimp activitatea taberei a contribuit asupra dezvoltării personalității copilului.

           La tabăra de odihnă ”Olimp ”  din s. Pînzăreni în  al II-a schimb s-au odihnit 80 de copii.

Pe perioada turului II, au fost organizate atât activități programate: ,,Prietenul secret”, ,,Olimp are talent”, ,,Familia perfectă”, ,,Miss și Mister” tabără ,,Olimp” ș.a,  cât și spontane. Acest lucru se datorează voluntarului Alexandru Cozlovschi, care a organizat mai multe flashmob-uri și  jocuri distractive precum: ,,Brazii și veverițele” , ,,Jacuzzi”, ș.a. 

   La tabăra de odihnă ”Olimp”  din s.Pînzăreni în I-ul schimb s-au odihnit din 77 de copii  76.

  Conform planului de activități propuse pe perioada acestui tur, s-au organizat concursuri, serate, starturi vesele etc. Educatorii au reușit cu success să mobilizeze copiii în activități. La rândul lor, copiii au demonstrat creativitate, ingeniozitate, originalitate, ținută scenică și un limbaj cult, reușind să îmbine frumos distracția cu educația. Prin activitățile organizate copiii au avut ocazia să acumuleze noi experiențe, să ocupe locuri de frunte, dar și să facă cunoștință mai îndeaproape unul cu altul. Drept recompensă, copiii au primit diplome de merit.

File din activitatea Taberei de odihnă pentru copii și adolescenți „Romantica”, satul Călinești

„Vacanța nu este pentru a ne plictisi ci pentru a ne petrece timpul liber într-un mod cât mai constructiv și în acelaș timp creativ, interacționând cu mulți copii necunoscuți, dintre care unii se vor transforma în prieteni pentru o viață, astfel ca experiența taberei să fie de neuitat.”

La tabăra de odihnă pentru copii și adolescenți „Romantica”, satul Călinești s-a finalizat primul schimb (05 iunie-14 iunie 2019) în care s-au odihnit 98 copii cu vârsta 8-16 ani ani din instituțiile de învățământ din raion.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie şi Cultură Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI