icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   
,,Cultura înseamnă să ştii ce s-a spus şi
ce s-a gândit mai bun şi valoros în lume.”
(Matthew Arnold)

Untitled  Cultura, care provine de la cuvântul latin colere, ce se traduce prin „a cultiva”/„a onora”, se referă în general la o activitate umană și devine un reper important în dezvoltarea omului ca personalitate. 

  În procesul educaţiei, se cer formate la copii puncte de reper, care le-ar permite să trăiască în corespundere cu legile adevărului, binelui, frumosului – legi ce ţin de cultură şi de care omul (privit ca o fiinţă culturală) trebuie să se conducă permanent în viaţă.

  Aceste adevăruri au stat la baza organizării și desfășurării la data de 05.04.2023 a seminarului metodologic republican cu genericul ,,Rolul culturii în dezvoltarea conștiinței identitare a elevilor în cadrul orelor de limbi străine” , la care au participat specialișii din cadrul OLSDÎ, responsabili de disciplina școlară Limba străină , având-o ca moderatoare pe dna Daniela Tîrsînă, consultant principal, Direcția învățământ general, MEC.

  Printre cele patru raioane selectate pentru pregătirea și desfășurarea seminarului, s-a enumerat și raionul Fălești, fiind reprezentat de către dna Liliana Ciobanu, profesoară de limba engleză, IP Gimnaziul ,,E. Coșeriu”, s. Catranîc și dna Olga Bordian, specialist principal DMCFPC. Tema prezentată s-a referit la Dezvoltarea competențelor de comunicare interculturală la treapta gimnazială. Rețeta culinară.

  Ținem să adresăm sincere mulțumiri atât dnei Liliana Ciobanu, cât și dnei Maria Șorunga, managerul instituției, pentru implicare, muncă și susținere.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI