icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

  Ziua de 19 februarie 2022  a venit pentru șahiștii din raionul Fălești cu o dublă seminificație:  1) etapa raională a Turneului Național la  Șah „TURNUL ALB- 2022” între echipe  școlare, eveniment planificat conform Programului școlar și  2participarea șahiștilor Stas Cebotari și  Ecaterina  Golubaș  la Campionatul  Republicii Moldova (masculin, feminin) de șah clasic, ediţia anului 2022, organizat în  către Federația de Șah  a RM în parteneriat cu MEC al Republicii Moldova,pentru 19-27.02.2022, în mun. Chișinău.

 

  Etapa raională a „Turnului Alb- 2022” a întrunit echipe de șahiști din 11 instituții de învățământ : IP LT „.M.Eminescu” , IP LT „A.Pușchin”, IP LT „Ion Creangă”, IPG s. Făleștii Noi, IPG „Grigore Vieru” s. Sarata Veche, IPG s. Egorovca, IPG s. Hiliuți, IPG „V.Alecsandri” s. Scumpia, IPG „Diomid Gherman” s. Risipeni, IPG s. Izvoare, IPG s. Logofteni. Conform condițiilor de participare  echipa  se constitue din 4 elevi ( 3 băieți + 1 fată), din aceeași instituție ,care împlinesc 14 ani în anul acesta.Vor  reprezenta raionul la etapa regională din mun. Bălți membrii echipei de șahiști din  IPG s. Făleștii Noi, care au reușit să devină învingătorii acestui turneu.

  „Pentru noi, pentru Centrul de Creație, a fost mereu imperativ să fim corecți, să cuprindem categorii cât mai largi de copii și să-i delegăm pe cei mai puternici la moment. Nu pe cei mai buni, cum mai există o exprimare, căci buni la noi sunt toți, dar pe cei mai pregătiți. Ne bucură amploarea evenimentului, profesionalismul antrenorilor și colaborarea cu unele APL, care au contribuit la prezența participanților. Susținem realizarea acestui eveniment pentru că suntem solidari cu obiectivele lui :  propagarea modului  sănătos de viață în mediul adolescenților, - popularizarea șahului printre copii și adolescenți, - stimularea activității pedagogice  a conducătorilor și profesorilor instituților educaționale  pentru implementarea  învțmânului general la șah, - crearea sistemului competițional unic la șah între echipele instituților educaționale. Felicitări șahiștilor  din IPG s. Făleștii Noi, succese  în continuare, dar  noi deja  așteptăm cu nerăbare o nouă reîntâlnire a șahiștilor la următorul eveniment  regional,  din luna mai , pe care îl organizăm deja de peste zece ani și care întrunește echipe de șahiști din regiunea de nord a republicii” - a relatat  directoarea CCACT, Viorica Harea.  Galerie foto.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI