În perioada 22 aprilie-05 mai 2021, DGEC Fălești  a organizat sesiunea raională de atestare a cadrelor didactice și manageriale 2020-2021. Astfel, prin Ordinul nr. 351 din 26 noiembrie 2020 au fost constituite 16 Comisii raionale  de evaluare a cadrelor didactice/ de conducere pe discipline școlare și de profil.

  Procesul de atestare s-a desfășurat în baza Regulamentului de atestare a cadrelor didactice din învățământul general, profesional tehnic și din cadrul structurilor de asistență psihopedagogică, aprobat  prin Ordinul MECC nr. 1091 din 07.10.2020. Documentul  încurajează cadrele didactice cu performanțe deosebite și rezultate remarcabile ale discipolilor  să confirme gradele didactice deținute  dar și să aspire la conferirea gradelor  didactice unu și superior.

  Atestarea cadrelor didactice  s-a realizat ținânduse cont de principiile de bază: meritocrație pedagogică, legalitate, echitatesocial-profesională, egalitatea șanselor de afirmare, obiectivitate, transparență, etc., precum și obiectivele: asigurarea/promovarea prestigiului profesiei de pedagog, stabilirea nivelului de competență profesională în conformitate cu standardele profesionale, crearea cadrului motivațional pentru dezvoltarea profesională, creșterea responsabilității față de propria carieră pedagogică, etc.

  În rezultatul evaluării au fost conferite/ confirmate grade didactice și manageriale pentru 55 de cadre didactice și de conducere.

  Cu ocazia finalizării procesului de atestare la nivel raional, sesiunea 2021, Direcția Generală Educație și Cultură își  exprimă toată consideraţia faţă de cadrele didactice , urându-le excelență în activitatea pedagogică, numeroase performanţe, succese, competitivitate. Dorim cu toată sinceritatea ca membrii comunităţii pedagogice din raion să fie în continuare generatori de cunoştinţe şi promotori ai progresului şi valorilor spre binele societăţii. Urăm cadrelor didactice și manageriale supuse atestării în sesiunea 2020-2021 să aveţi multă sănătate, forţe, succese şi inspiraţie în realizarea meseriei nobile pe tărâmul căreia activați, prosperitate şi stimă binemeritată. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI