icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

La data de 31martie 2018, Centrul Republican pentru Copii și Tineri ARTICO a fost gazdă a celui mai tare eveniment ingineresc din țară pentru elevi Professional Engineering Competition, eveniment care a avut drept scop dezvoltarea abilităților inginerești, a creativității, capacității de a lucra în echipă și de a îndeplini sarcini specifice unei profesii.

În baza dosarelor depuse, au fost selectate 7 echipe de tineri de vârsta 16-18 ani din republică, majoritatea elevi din colegii și școli profesionale, ce pregătesc viitori profesioniști , printre care și echipa de la Centrul de Creație pentru Copii și Tineri Lora Găină”or. Fălești, căreia , timp de 8 ore, i-a fost pusă la încercare creativitatea și spiritul inovativ în elaborarea prototipului unui aparat, confecționat din diverse materiale oferite de către organizatori.Galerie foto.

„Sarcina pe care am avut-o a fost construcția unei mașinuțe. Am rămas surprinși de materialele pe care le-am avut, la prima vedere, practic incompatibile pentru a modela o mașinuță, care să se miște. Însa, lucrând în echipă, am reușit să realizăm un prototip al mașinii- amfibie. Am avut parte de oportunitatea de a ne testa forțele, de a acumula experiență nouă, pe alocuri complicată,dar și cu momente distractive, - lucruri   utile în viitor pentru fiecare dintre cei prezenți.      Am reușit să ne făcem noi prieteni , cu pasiune asemănătoare cu a noastră –ingineria. Suntem mândri de rezultatul obținut - locul IV, care ne-a trezit dorința de a persevera în viitor”, au spus membrii echipei, care aduc mulțumiri organizatorilor evenimentului - Proiectul Cariera Mea și copartenerilor Evenda, Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, Absolvent, Neocomputer, XTZ Fitness Clubs, precum și partenerului general :Rabota.md. partener: Rockit Academy.

Mai multă informație despre eveniment, și nu numai, găsiți la adresa: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=782264601968932&id=511389352389793

   
Copyright © 2024 Direcţia Generală Educaţie Făleşti. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI