icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

Instruiri în domeniul Roboticii: LEGO Mindstorms EV3 și LEGO WeDo

Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC invită profesorii să participe la instruiri de iniţiere în domeniul Roboticii.

Instruirile se desfășoară în cadrul Programului Național de Studiere a Roboticii ”ROBOCLUB”, implementat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei. Programul ROBOCLUB se desfășoară cu sprijinul și sub patronajul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Instruirea pentru predarea roboticii la ciclul primar cu folosirea seturilor LEGO WeDo va avea durata de o zi și se va desfășura la data de 21 septembrie și are drept scop familiarizarea participanţilor cu principiile și metodele de utilizare a seturilor de robotică WeDo în cadrul activităților didactice. Pentru a participa la instruire, vă rugăm să vă înregistrați aici.

Instruirea pentru predarea roboticii la ciclul gimnazial/liceal cu folosirea seturilor LEGO Mindstorms EV3 va avea durata de 2 zile și se va desfășura în perioada 21-22 septembrie. Participanții vor acumula cunoștințele de bază privind construirea şi programarea roboţilor LEGO Mindstorms EV3 şi utilizarea acestora în procesul educațional. Profesorii interesaţi sunt invitaţi să-şi exprime intenţia prin completarea Formularului de înregistrare aici.

Ambele instruiri se vor desfășura în incinta Centrului Tekwill (str. Studenților 9/11, Chișinău). Cheltuielile de călătorie (pentru participanții din afara capitalei), cazare (pentru instruirea LEGO Mindstorms EV3) și alimentare în cadrul instruirii vor fi asigurate de organizatori. Termen limită pentru înregistrarea participanților – 14 septembrie, ora 18.00.

Programul "ROBOCLUB" este o inițiativă de modernizare a educației în Republica Moldova, implementată în prezent în cadrul a 112 instituţii educaționale din Republica Moldova. Robotica oferă un mod captivant de studiere a științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, totodată inspirându-i pe elevi să urmeze o carieră în aceste domenii. Studierea roboticii este un proces care contribuie la dezvoltarea creativității, gândirii critice, capacitații de inovare și asimilare a conceptelor și tehnologiilor moderne.

Anul acesta Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a recomandat tuturor instituțiilor educaționale să considere oportună deschiderea cluburilor de robotică sau integrarea activităților de robotică în curriculumul școlar (inclusiv la disciplina Educație tehnologică). Dacă instituția Dvs. va identifica resurse financiare pentru a procura seturi noi de robotică și va dispune de cadre didactice instruite pentru a preda robotica, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, va oferi suplimentar câte 1 set la 3 seturi achiziționate.   

Pentru mai multă informaţie sau detalii adiţionale privind Programul ROBOCLUB, contactaţi:

Ionela Titirez, Manager Dezvoltare Antreprenoriat și Educație TIC, Proiectul de Competitivitate din Moldova, 0 22 90 82 88, 069 27 32 83, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Viorica Bordei, Manager Program, Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC,Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI