icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

Reguli de comportament în timpul sărbătorilor de iarnă pentru elevi

Vacanțele de iarnă sunt cele mai lungi, acesta este sezonul preferat al multor copii de vârstă școlară. Chiar și cei mai stricți profesori nu cer prea multă temă pentru această perioadă, iar copiii au ocazia să se odihnească bine și să meargă pe stradă. Pentru a preveni rănirile și incidentele neplăcute, este important să oferiți instrucțiuni în timp util privind comportamentul de siguranță în timpul iernii. Ei bine, dacă pe lângă instrucțiunile primite la școală, copiii vor primi niște remițiri regulate de la părinții lor la domiciliu. Care sunt cele mai importante reguli de comportament în timpul sărbătorilor de iarnă?

1

Siguranța la plimbare

Înghețurile de iarnă sunt artistice - pentru o furnicătură plăcută și înroșirea pielii de pe stradă vine degerături. În timpul plimbărilor în sezonul rece este important să vă îmbrăcați călduros, să nu uitați mănuși și mănuși la domiciliu, este de asemenea util să folosiți o față specială și o cremă pentru mâini. Dacă orice parte a corpului este foarte rece sau hainele sunt ude, ar trebui să vă întoarceți imediat acasă. Părinții ar trebui să includă în acasă normele de comportament în timpul sărbătorilor de iarnă o reamintire a pericolului de gheață. Plimbarea pe lângă pereții caselor și sub streașină nu este recomandată, chiar dacă gheața vizuală nu este vizibilă, deoarece zăpada poate cădea întotdeauna de pe acoperiș. În lunile de iarnă, este imposibil de a lăsa pe gheață rezervoare dacă nu există încredere în puterea sa. Zăpada căzută pare foarte curată și frumoasă, dar copiii trebuie să-și amintească faptul că este imposibil să-l gustăm.

Plansa Sporturi de iarnaSporturi de iarnă se conforma regulile de comportament în timpul sărbătorilor de iarnă ar trebui să fie chiar și în timpul celor mai simple jocuri cu prietenii de pe stradă. Aruncând mingi de zăpadă, fiecare minge trebuie să fie turnată independent de zăpadă. Luând o bucată de pământ, jucătorul riscă să arunce o bucată de gheață sau chiar o piatră în prietenul său și să-i provoace răni grave.

Dacă gheața este sub picioarele voastre, nu puteți să alergați și să vă loviți. În astfel de condiții meteorologice, chiar și o cădere "pe un loc uniform" poate duce la o fractură serioasă. La schi, cel mai mare pericol îl reprezintă bețele. Manipulați cu atenție acest inventar, direcționând direct în zăpadă, fără a ridica vârful prea înalt. Luptați și chiar jucați o glumă stâlpi de schi este inadmisibilă. Și totuși unul dintre cele mai periculoase și interesante tipuri de sporturi de iarnă este patinajul. Înainte de a vizita patinoarul, părinții ar trebui să facă instrucțiuni în tehnicile de echitatie. Copilul trebuie să înțeleagă că lamele patinoanelor sunt foarte ascuțite, iar cu manipularea inexactă cu ele, puteți răni grav pe alții sau vă puteți răni.

Regulile de conduită pentru studenți în timpul sărbătorilor de iarnă ar trebui să includă o secțiune privind șederea în locurile publice. Sărbătorile de masă în aer liber, spectacolele pentru copii și matinees sunt toate opțiuni excelente pentru recrearea în familie. Când vizitați un eveniment aglomerat, trebuie să vă îndepărtați de mulțime și să rămâneți departe de părinții sau de cei cu care a venit copilul. În timpul unei vizite la public „Pomul de Crăciun“, jocul sau muzeu ar trebui să încerce să nu deranjeze pe alții - nici o împingere, vorbind în liniște și să se supună normelor adoptate în acest domeniu, precum și ordine ale administrației.

Reguli generale de siguranțăbig magia sarbatorilor de iarna

În noul an cu toții imbraca un pom de Crăciun acasă, aprinde o lumânare, Bengale lumini, pe stradă, suntem brichete și focuri de artificii. Atunci când utilizați un astfel de instrument, precum și electroland și alte dispozitive, citiți cu atenție manualul de instrucțiuni și respectați toate regulile. Majoritatea produselor pirotehnice sunt autorizate să fie folosite de minori numai când sunt însoțite de adulți. Amintiți-vă, toate aceste reguli simple de comportament într-o vacanță de iarnă, desigur, cu respectarea atentă a acestora se va asigura că sărbătorile vor fi incidente neplăcute și va da numai emoții pozitive. Nu uitați de Anul Nou și de măsurile de securitate de bază. Copiii care călătoresc fără supravegherea adulților trebuie să știe și să respecte reguli de conduită pe șosea și normele de comunicare cu străinii. În timpul sărbătorilor există o atmosferă generală de distracție și lipsită de griji. Cu toate acestea, chiar și în acest moment nu puteți intra în contact și să mergeți undeva împreună cu străini, să ridicați și să atingeți obiecte abandonate pe stradă și în locuri publice. Adulții nu trebuie să uite să reamintesc regulile de comportament ale elevilor în timpul unei vacanțe de iarnă.

Sursă:https://olnafu.ru/formare/130894-reguli-de-comportament-%C3%AEn-timpul-s%C4%83rb%C4%83torilor-de.html

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI