icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

Dragi părinți, vă implor, nu vă bateți copiii (2 minute de citit)

     În avionul București-Antalya, un băiat de 8 ani a vărsat un pahar de unică folosință cu ceai peste el. Copilul striga atât de tare încât toți pasagerii, inclusiv și însoțitoarele de bord, s-au repezit spre el, întrebându-se unul pe altul cum pot să-l ajute. Iar băiatul tot striga și striga:„Tată, te rog, nu mă bate!”Băiatul care suferea din cauza arsurilor știa că va fi bătut pentru faptul că a vărsat paharul cu ceai peste el. În vocea lui se auzea atâta disperare și frică, încât eu, mamă a patru copii, am izbucnit în lacrimi din sentimentul cumplit de neputință de a influența cumva situația.

   N-am mai văzut în viața mea nimic mai emoționant decât acest băiat cu picioare goale în pete roșii, care o urma pe însoțitoarea de bord și nimic la fel de dezgustător ca postura impozantă a bărbatului (tatălui) crețos purtând ochelari cu rama de aur și strigând în urma lui:„Ți-am spus doar să fii mai atent!”.

   Dragi părinți, nu vă bateți copiii niciodată. Nu-i loviți dacă au procedat greșit. Nu-i puneți la colț dacă v-au mințit sau nu au vrut să mănânce terciul. Nu-i bateți dacă au luat vreo notă proastă la școală sau nu vor să înțeleagă, cum vi se pare vouă, intenționat matematica. Și mai ales nu-i loviți pentru stângăcia lor copilărească.

   Vă rog să găsiți curaj pentru a le explica, răbdare – pentru a-i aștepta, afectivitate – pentru a-i compătimi. Găsiți-vă puterea de a fi oameni și nu cârpe, apărători și nu tirani, tovarăși și nu adversari.

     Găsiți putere și suficientă înțelepciune pentru a deveni cel mai bun, cel mai fidel și cel mai iubit prieten pentru copilul vostru. Și nu o faceți de dragul lui, ci de dragul vostru.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI