Buletinul informativ al Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”.

index1

  Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului, a realizat în martie –mai 2020 un sondaj,(desfăşurat on-line) cu participarea copiilor cu tema: ,,Respectarea dreptului copilului la sănătate în instituţiile de învăţământ”. Vă propunem spre informare,analiză şi planificare a măsurilor sesizate în Raportul tematic ,,Respectarea dreptului copilului la sănătate în instituţiile de învăţământ”

index1

  DIS Viitorul are plăcerea de a vă trimite studiul "Problemele (ne)participării tinerilor la vot", publicat în cadrul proiectului "Promovarea participării tinerilor la procesele electorale din Republica Moldova", implementat prin Programul de granturi pentru organizațiile de tineret 2020 al MECC.

ba5f6fc535fc0c652e30f800ebbee8cb XLRezultatele înscrierii în clasa I, prima etapă.


În perioada 20 mai-19 iunie 2020, toate instituțiile de învățământ secundar general din raion au desfășurat prima etapă de înscriere a elevilor în clasa I (în baza ordinului DGEC nr.209 din 12 mai 2020).
La moment numărul elevilor înscriși constituie 664.
Etapa a doua de înscriere a copiilor în clasa întâi va dura până la data de 28 august 2020.
Numărul copiilor înscriși dar și locurile libere rămase le puteți vedea în tabelul atașat.

excel 2010 logo

Liliana Lungu, șef adjunct DGEC

Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” anunţă concurs pentru anul de studii 2020-2021IMPORTANT!
Copiii victime și martori la infracțiuni vor fi audiați în condiții prietenoase, în cadrul unor centre regionale de asistență integrată 

Republica Moldova se aliniază țărilor europene care aplică cu succes și promovează Serviciile de asistență integrată a copiilor victime/martori ai infracțiunilor, de tip Barnahus. Guvernul a luat o decizie în acest sens (HG nr. 708 din 27.12.2019), iar primul Centru de asistență integrată a copiilor victime/martori ai infracțiunilor (Servicii de tip Barnahus) urmează a fi deschis la Bălți și va deservi 12 unități administrative din nordul țării. 

În atenția profesorilor de limbă și literatură română și a elevilor !!!

      DGE Fălești anunță  startul Campaniei raionale  de lectură ,,O CARTE PENTRU TOȚI”,  ediția  2020, adresată   adolescenților din clasele a  IX-a   - a XII-a  din școlile raionului   (atât  cele naționale cât și cu predare în limba rusă).

     Cartea  propusă  pentru lectură și discuții ulterioare  e scrisă de Claudia Partole, se numește   ,,REBELA” ,  prezintă  ,,jurnalul unei adolescente şi, aşa cum cere genul acesta de scriitură, înregistrează confesiuni şi cele  mai intime reflecţii ale unei adolescente,,

     Discuția cărții  la nivel raional se va  desfășura la 13.03.2020.

     Vă dorim tuturor lecturare  plăcută!

                                                                     A.Saviuc , șef DMCFPC

   
Copyright © 2022 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE ȘI CULTURĂ FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI