O lecție ce folosește TIC este vizuală, colorată, informativă, interactivă, economisește timpul profesorului, îi permite să lucreze în propriul ritm, într-un mod diferențiat și individual și face posibilă monitorizarea și evaluarea rapidă a rezultatelor învățării.

     Miercuri, 15 martie 2023, s-a desfăşurat online atelierul raional cu profesorii de informatică cu tema ,,Utilizarea instrumentelor digitale pentru eficientizarea procesului de predare-învățare-evaluare”.

     În cadrul atelierului, dna Elena Lacman și dna Ela Lungu, profesoare de informatică din IPLT ”I. Creangă”,  au prezentat exemple practice din Extensia ,,Educație interactivă” ca parte integrală a Bibliotecii digitale ,,Educație online”.

 

     Împreună cu dna Cristina Calmațui, profesoară de informatică, IPLT ”M. Eminescu” am exersat în utilizarea platformei Genially pentru eficientizarea procesului de predare-învățare.    

     Ne-a motivat pentru viitoarele participări la Concursul Național Profesorul – Ambasador Digital, dna Aliona Danilov, profesoară de informatică, IP LT ”M. Eminescu”, prezentându-ne Proiectele personale ca bune practici. 

     Dna Natalia Dumbravă, profesoară de informatică, IPG ”E. Coșeriu”, s. Catranîc, ne-a împărtășit emoțiile și impresiile de la Competiția FIRST LEGO League Moldova, la care echipa RoboKing s-a clasat în semifinală. 

     Spre final de discuții în cadrul atelierului s-a dat startul înregistrării la Concursul de programare în mediul Scratch ,,JuniorScratchCoder”, ediția a II-a.  Astfel, am discutat despre Regulamentul de desfășurare și organizare a concursului. Galerie foto.

   
Copyright © 2023 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE ȘI CULTURĂ FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI