icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

„Meseria de pedagog este o meserie care te epuizează, dar, totodată, te înviorează. Uneori te dispersează, alteori te înalță. O meserie când apăsătoare, când plină de farmec.”

 

  Un prilej deosebit de a participa la evenimentul de promovare a imaginii profesorului, învățătorului, educatorului și, respectiv, creșterea interesului și a numărului de tineri care vor alege cariera pedagogică, au avut un grup de elevi de la liceele din orașul Fălești, însoțiți de Rovena Dvorschi, șef adjunct DGEC Fălești și Cristina Tambur, director, IPLT „Mihai Eminescu”, or. Fălești la data de 17 decembrie 2022, care s-a desfășurat în cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

   Grandiosul eveniment a fost organizat de către Ministerul Educației și Cercetării, cu susținerea Misiunii Înalților Consilieri ai Uniunii Europene în cadrul Campaniei „Profesori buni, țară prosperă. Alege să devii profesor!”

  În cadrul activității au fost prezenți: Anatolie Topală – Ministrul Educației, Valentina Chicu – Consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul educației și cercetării și Nadejda Velișco – Secretar general, Ministerul Educației și Cercetării.

 Domnul Anatolie Topală a vorbit oaspeților despre acțiunile întreprinse de minister pentru atragerea și menținerea profesorilor în sistemul educațional. Dezvoltarea instituțiilor de învățământ și progresul în domeniul educațional este asigurat de profesorul cu vocație.

  La eveniment au participat și colegiile cu profil pedagogic din Bălți, Soroca, Orhei, studenții anului final de la specialitățile domeniului Științe ale educației, pedagogi tineri angajați în licee, gimnazii și grădinițe, învingători ai concursului „Pedagogul anului” 2021 și 2022, elevi, viitori absolvenți din Bălți, Florești, Sîngerei, Rîșcani, Drochia, Glodeni, care au venit cu discursuri de promovare a meseriei de pedagog și au prezentat și numere artistice.

  Direcția Generală Educație și Cultură Fălești aduce mulțumiri Ministerului Educației și Cercetării pentru lansarea și promovarea Campaniei „Profesori buni, țară prosperă. Alege să devii profesor!” și gazdei evenimentului - Universității de Stat „Alecu Russo”, Bălți, pentru buna organizare și desfășurare. Galerie foto.

„Profesorii constituie vatra de spiritualitate a unei societăți”

 

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI