icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

    În conformitate cu  Planul de activitate a DGEC Fălești pentru anul de studii 2022-2023, în scopul asigurării unui proces educațional de calitate, la data de 06 decembrie 2022, în incinta Instituției de Educație Timpurie Horești ”Albinuța”, a fost organizat și desfășurat seminar metodic, responsabil fiind Adela Țuțuianu, specialist principal DGEC Fălești și formator cu experiență.

   Subiectul seminarului Domeniul Limbaj și Comunicare. Povestirea creatoare. De la descrierea ghidată la povestirea creatoare”, a fost unul din cele recomandate Repere metodologice privind organizarea procesului educațional în instituțiile de educație timpurie în anii de studii 2022-2023.

 

     Din această perspectivă, pe parcursul seminarului metodic s-a pus accentual pe următoarele obiective:

  • Pregătirea cadrului didactic pentru formarea la copii a capacității de  exprimare a mesajelor orale, demostrând comportament verbal.
  • Exersarea cadrului didactic în scopul aplicării  conștiente a CET, SÎDC și Ghidului metodic.
  • Schimb de experienţă între managerii și cadrele didactice din: IET Călugăr, IET Scumpia, IET Izvoare, IET Risipeni, IET Taxobeni,  IET Horești și  IET Pruteni.

    Totodată oaspeții au fost surpinși plăcut de copii din IET Horești, cu o secvență din șezătoarea cu tematica ,, De la lume adunate și la lume date,, .

    Participanții la seminar metodic au beneficiat de o formare la nivel teoretic, urmat de exemple din activitatea  practică  a colegilor, completând  arsenalul didactic cu exemple concrete de sarcini și metode  de lucru în cadrul activităților de zi cu zi. Mulțumim colegilor din instituțiile de învățământ din raion pentru  implicare  activă în cadrul seminarului  metodic.

    De asemenea, ne exprimăm o deosebită recunoștință, reprezentului DGEC Fălești , d-nei Adela Țuțuianu, pentru nivelul de organizare și desfășurare a  seminarului metodic, susținerea acordată,  pentru  oportunitatea  de a  ne întâlni  față în față și a simți bucuria comunicării pe viu.Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI