icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

"Performant este omul care se perfecționează mereu pe sine și învață necontenit pe alții și de la alții."(Nicolae Iorga)

       Acesta a fost motto-ul seminarului cu directorii adjuncți pentru instruire care s-a desfășurat miercuri, 30.11.2022, în încinta  l.P Liceul Teoretic "Ion Creangă" din or.Fălești cu genericul:" Reglementarea temelor pentru acasă, în contextul școlii prietenoase copilului, conform Instrucțiunii privind managementul temelor pentru acasă în învățământul primar, gimnazial și liceal. "

       La seminar au participat Mariana Osadța, șef Direcție  Generală  Educație și Cultură Fălești, Dvorschi Rovena, șef adjunct Direcție  Generală Educație și Cultură Fălești, Jitari Elena, șef Secția politici educaționale și management și specialist principal, Chiruța Parascovia.

         În cadrul celor 5 ore publice, apreciate cu calificativul "foarte bine", accentul a fost pus  respectarea instrucțiunii privind managementul temelor pentru acasă în învățământul primar, gimnazial și liceal. 

✓Clasa III- a"B", matematică, Subiectul lecției: "Adunare și scădere cu trecere peste ordinul unităților și zecilor. Consolidare", învățătoare , Antoci Lilia, grad didactic doi. 

✓Clasa a IV-a "A", matematică, Subiectul lecției: "Înmulțirea cu  un  număr de o cifră", învățătoare Dolgan Alisia, grad didactic  doi.

✓Clasa VI-a  "B", matematică, Subiectul lecției:" Rezolvare ecuațiilor în mulțimea Z", profesoară Jacotî Adela, grad didactic doi. 

✓Clasa a VII-a "A", chimie, Subiectul lecției:"Valența elementelor chimice", profesoară Prisacari Adela,grad didactic doi. 

✓Clasa a XI-a"A", geografie, Subiectul lecției:"Așezări urbane: caracteristici generale, clasificare ", profesoară Antoci Tatiana,grad didactic superior.

  În partea a doua a seminarului directorii adjuncți pentru instruire din raion au lucrat în atelierul de lucru teoretico - practic cu subiectul: "Reglementarea temelor pentru acasă, în contextul școlii prietenoase copilului, conform Instrucțiunii privind managementul temelor pentru acasă în învățământul primar, gimnazial și liceal", unde au pus în discuție cele mai importante aspecte ale Instrucțiunii din punctul de vedere al directorului adjunct pentru instruire. Moderatori  în cadrul  atelierului de lucru au fost  Cervaniuc Diana, director adjunct pentru instruire și Jitari Elena, șef Secția politici educaționale și management.

  Directoarea instituției, Lungu Aliona, a adus mulțumiri colectivului profesoral pentru munca depusă în organizarea şi desfăşurarea seminarului  raional concluzionând cu următoarele: că TEORIA îmbinată cu PRACTICA și CREATIVITATEA de mână cu spiritul de  ECHIPĂ oferă CELE MAI BUNE REZULTATE!

  În acest context, echipa managerială a Liceului Teoretic"Ion Creangă" aduce mulțumiri colaboratorilor Direcției Generală Educație  și Cultură Fălești pentru susținere și colaborare. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI