icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

  Tehnologiile informaționale joacă un rol important în sistemul educațional și pot schimba substanțial forma, dar și rezultatele demersului didatic, sporind interesul  elevilor pentru studiu.

   În această ordine de idei, la data de 02.12.2020, s-a desfășurat seminarul metodic online pentru cadrele didactice de istoria română și universală cu genericul: Practici de valorificare a resurselor TIC la IRU, în diverse contexe de organizare a procesului educațional. Astfel, participanții la seminar au discutat în baza următoarelor sarcini: identificarea platformelor digitale ce pot fi utilizate eficient la disciplină, determinarea metodelor ce pot fi combinate în lucrul cu TIC, a noilor tehnologii cu valențe formative pronunțate, stabilirea interdependenței TIC – creativitate și valorificarea acestei dimensiuni.

  Impactul utilizării TIC la nivelul elevului în cadrul orelor de istorie este cercetat de Margarita Rotari, profesoară în IP Gimnaziul ,,E. Coșeriu”, Catranîc și Rodica Cazacu, profesoară în IP Gimnaziul ,,S. Moraru”, Obreja Veche, care au argumentat ideea că folosirea mijloacelor TIC contribuie la creșterea interesului pentru învățare, duce la mărirea frecventei la ore, la o concentrare mai bună și eficientizarea lucrului în echipă. Dumnealor au venit cu exemple de platforme și instrumente digitale de formare a competențelor la disciplina istoria română și universală și au prezentatexemple de bune practici, în scopul de a-i motiva pe elevi pentru creativitate și rezultativitate. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI