icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

          IMG 9534 Triada sărbătorilor  naționale de sfârșit de vară logic se încheie cu întâi septembrie, sărbătoare ce pune temelia celorlalte două date importante pentru sufletul cetățenilor acestei țări – Ziua Independenței și  Ziua limbii și dă start unui nou început.

           Or, Ziua Cunoștințelor este sărbătoarea care relansează în fiecare an procesul educațional, menit să educe demnitatea,  să altoiască valorile naționale, să activeze atitudinea conștiincioasă a fiecărui locuitor al acestui plai   mioritic.

   De întâi septembrie sunete de clopoțel au răsunat în toate școlile raionului Fălești, chemându-i pe elevi la școală, solicitând implicarea profesorilor, sporind grijile părinților și unindu-i pe toți împreună în scopul comun de a crește copii sănătoși, educați, pregătiți pentru viață, într-un mediu sigur și în condiții cât mai favorabile pentru o educație de calitate.

     Astfel, astăzi, școlile ce mai păstrează încă miros de vopsea, și-au deschis larg ușile pentru toți cei setoși de carte. Într-un mod aparte au fost primiți boboceii claselor întâia și absolvenții claselor a IX-a și a XII-a, cărora le dorim baftă!

   Careul solemn a evocat aportul cadrelor didactice din instituții la educație, a reiterat așteptările societății: o muncă foarte asiduă, bazată pe profesionalism, creativitate, inovații pedagogice și deschidere pentru așteptările copiilor, părinților și a întregii comunități și pentru toți actorii educaționali, prezenți  la eveniment.

       Invitații la sărbătoare au subliniat că, în calitate de parteneri educaționali, sunt pregătiți pentru o cooperare eficientă în favoarea creșterii unei generații de tineri care să-și iubească și să-și respecte Patria și să pledeze pentru a înmulți binele aici, acasă, în numele unui viitor mai prosper.

Felicitări tuturor cu întâi septembrie, multă sănătate, spor la muncă și într-un ceas bun! Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI