icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

PARTENERIAT ,,CARAVANA PRIETENIEI,,

Este unanim recunoscut faptul că perioda de 3 - 7 ani din viaţa copilului este perioada în care influenţele externe lasă cele mai durabile urme, în care se constituie premisele personalităţii şi se aşează bazele eu-lui: cognitiv, afectiv-motivaţional şi volitiv-caracterial.

IET nr. 6 ”Lăstărel” prin acţiunile şi activităţile sale, urmăreşte să valorifice potenţialul creativ, specific vârstei preşcolare, în cadrul unui sistem instructiv-educativ bine structurat unde copilul să aibă dreptul să-şi formeze personalitatea prin propria sa experienţă, apelând la diverse metode noi, interactiv-creative..

Un sistem național de învățământ este eficient dacă este unitar și încurajează continuitatea între treptele de învățământ, inclusiv între cel preșcolar și primar. O trecere eficientă de la grădiniță la școală se poate realiza printr-o serie de activități ce implică, în primul rând, stabilirea unui parteneriat permanent grădiniță-școală: discuții, schimburi de opinii, studierea reciprocă a documentelor oficiale, desfășurarea unor activități comune: jocuri distractive, de mișcare, dramatizări, jocuri didactice, vizite, activități practice etc.

         În acest context, la data de 30.05.2017, în incinta IET nr. 6, s-a desfășurat Activitatea extracurriculră Parteneriat Grădiniță - Școală ”Caravana Prieteniei”, împreună cu absolvenții ciclului primar al clasei a IV-a”C” a LT ”Mihai Eminescu”, învățătoare Codreanu Aliona și Osoianu Oxana.

Copilașii din grupa medie ”Romanița”IET nr.6, ghidați de lucrătorul muzical Munteanu Natalia și educator Zaharov Natalia, au prezentat un Musical - teatralizat, prezentând piesa ”Guguță și Ploaia”, adaptare după povestirea marelui scriitor , îndrăgit de toți copiii Spiridon Vangheli, ce a produs mare interes în rândul copiilor .

Elevii clasei a IV-a ”C”, a LT ”Mihai Eminescu”, la rândul lor au prezentat o altă metodă de teatralizare și anume Teatrul de păpuși, cu piesa ”La școala animalelor”, ce la rândul său a prins priză și emoții nemaipomenite la micii spectatori. Evenimentul a fost încununat cu un Flashmob comun.

5
7
5
7
1/2 
start stop bwd fwd

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI