icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

         Tabăra de odihnă pentru copii și adolescenți „Romantica” din satul Călinești a finisat activitatea turului III (perioada 29.06.2019-08.07.2019). 

          Ca obiective la organizarea activităților educative în tabără, au constituit: organizarea odihnei şi întremării sănătății copiilor şi adolescenţilor bazată pe respectarea normelor igienice, sanitare şi alimentare;crearea condiţiilor pentru dezvoltarea capacităţilor intelectuale, afective şi volitive ale copiilor;însuşirea şi practicarea unor activităţi specifice vârstei şi adresate petrecerii timpului liber în mod benefic (jocuri, comportamente, manifestări); dezvoltarea capacităţii de a accepta noi provocări, care impun implicare personală în descoperirea de soluţii practice şi utile vieţii de zi cu zi; dezvoltarea imaginaţiei şi creativităţii, analiză şi raţionare individuală şi de grup; dezvoltarea încrederii în propriile capacităţi şi a stimei de sine în raport cu ceilalţi, dar şi cu sine însuşi;educarea mândriei naţionale şi a obligaţiunilor civice fundamentale; formarea atitudinii responsabile faţă de mediul ambiant.

             În tot acest răstimp activitatea taberei a contribuit asupra dezvoltării personalității copilului .

 Au fostdefășurate activități cu caracter cultural care țin de :

* promovarea valorilor și tradițiilor;

* promovarea respectului pentru diversitate.
          În perioada 29.06.2019 - 08.07.2019 , în tabăra „Romantica” s-au odihnit  102 copii, au activat nouă cadre didactice și 13 cadre auxiliare. Au fost desfășurate diverse activități conform unui program cuprinzător, echilibrat și diversificat, adaptat pregătirii și vârstei participanților , cu caracter cultural ce au avut un impact pozitiv asupra atitudinii copiilor. Deasemeni au avut loc activități sportive și recreative, proiecții de filme, jocuri distractive și educative.

    Un interes pentru copii l-au constituit și obiectivele turistice ce au fost vizitate în timpul traseului turistic desfășurat. 
           Pe parcursul schimbului III, în tabără, în scopul promovări parteneriatelor,  s-a desfășurat un seminar informativ „Siguranța pe Internet”, organizat de Centul Internațional pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Femeiii „La strada” , la fel  au desfășurat ore informative și discuții reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție și ai Secției Situații Excepționale având menirea de a educa copiii în domeniul vieții și sănătății, familiarizându-i cu regulile de siguranță și învățându-i cum să reacționeze în situații de criză sau pericol.

          S-au desfășurat discuții în grup, referitoare la codul bunelor maniere, activități prin formarea deprinderilor de viață independent , diverse activități cu caracter cultural ce au avut un impact pozitiv asupra atitudinii copiilor.

         O colaborare frumoasă între taberele „Romantica” și „Olimp” a fost și desfășurarea  Campionatului de Șah, care a avut loc la data de 06 iulie, responsabil de organizarea activității date fiind, Lungu Alexei – Casa de Creație, Fălești.

 Iar surpriza turului au fost actorii emeriți de la Teatrul „Vasile Alexandri” din orașul Bălți, care  la data de 29 iunie, au prezentat copiilor din tabără spectacolul „Pâinea lui Inghe”.

         Tabăra  „Romantica”, este un prilej pentru copii de a interacționa între ei, să se cunoască mai bine, să lege prietenii strânse, să împărtășească experiențe și să găsească soluții la dificultățile pe care le întâmpină în viața de zi cu zi.

Toți copii s-au conformat regimului, au dat dovadă de cultură , comportament adecvat și responsabilitate. Nu au existat incidente sau probleme deosebite, participanţii au fost mulţumiţi de condiţiile de cazare şi masă oferite. Galerie foto.

                   Directotul   taberei                Dvorschi Rovena

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI