icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

   Odihna de vară a copiilor este în vizorul tuturor. Este obiectivul principal  în activitatea Consiliului Raional.

   La data de 06 august a luat sfârșit  turul cinci de odihnă al copiilor în tabăra de odihnă pentru copii și adolescenți ” Romantica”, satul Călinești. 

În perioada 28.07.2017-06.08.2017 în tabăra ”Romantica” s-au odihnit 103 copii, au activat nouă cadre didactice și 13 cadre auxiliare . În tot acest răstimp activitatea taberei a contribuit asupra dezvoltării personalității copilului.Au fost defășurate activități cu un program divesificat care contribuie la:

* promovarea valorilor și tradițiilor

* promovarea respectului pentru diversitate.

S-au organizat și desfășurat discuții în grup, referitoare la codul bunelor maniere, activități prin formarea deprinderilor de viață independent, diverse activități cu caracter cultural ce au avut un impact pozitiv asupra atitudinii copiilor.

 

Activitățile în tabără sunt elaborate conform unui program cuprinzător ,echilibrat și diversificat  , adaptat pregătirii și vârstei participanților . Au loc activități sportive și recreative,proiecții de filme,jocuri distractive și educative.  În fiecare seară se organizează serate cu muzică ,dansuri,spectacole.

La data de 30.07.2017,d.na Maciura Cristina-Specialist SRU,inspector,reprezentant al Inspectoratului de Poliție Fălești a organizat cu copii  o discuție, astfel , familiarizându-i cu regulile de siguranță și învățându-i cum să reacționeze în situații de criză sau pericol.

La data de 02 august 2017, Secția Situații Excepționale Fălești împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Fălești au organizat o vizită de lucru în tabără cu tematica:”Familiarizarea copiilor cu regulile de comportare la bazinele acvatice în sezonul estival și regulile de apărare împotriva incendiilor”. Copiii au făcut cunoștință cu echipamentele și mijloacele speciale aflate în dotarea reprezentanților.

La data de 03 august 2017, Președintele raionului Falești,  Iraida Bînzari, împreună cu șefa Direcției Generale Educație, Silvia Matasî,   au  vizitat  tabăra de odihnă pentru copii ” Romantica” din satul Călinești . Au discutat cu copiii, cu personalul taberei  concluzionând   că obiectivul prioritar al Consiliului Raional referitor la odihna de vară şi întremarea sănătăţii copiilor se realizează cu succes.

  Reeșind din chestionarele realizate de copii ,activitatea taberei se apreciază reușită. Copiii se bucură de condiții foarte bune de trai și de alimentație sănătoasă, fiind asigurate   de sprijinul nemijlocit al Consiliului Raional.Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI