icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

  Sărbătoarea Cântecului Patriotic „Pace, Pace Lumii -2018

 Sărbătoarea Cântecului Patriotic „Pace, Pace Lumii -2018” , desfășurată la 17-18.02.2018, în incinta CRRT Fălești, a întrunit peste 130 elevi și profesori din 11 instituții de învățământ din raion (Gimnaziile: s.Făleștii Noi, „Ion Dumeniuk” s. Călugăr, „Diomid Gherman” s. Risipeni , s. Mărăndeni, s. Ilenuța, s.Bocani, „A.Mateevici” s. Răuțel, „ M.Corlăteanu” s. Glinjeni, filiala CCACT,           LT „Ion Creangă” or. Fălești, Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „ Lora Găină” or. Fălești).

Evenimentul, devenit o frumoasă tradiție în raionul Fălești, este un omagiu adus înaintașilor, care în perioade de răstriște pentru țară au stat scut statalității, păcii, demnității.

Sărbătoarea contribuie la perpetuarea creațiilor muzicale de referință , consolidarea legăturii dintre generații prin readucerea în atenție a cântecului patriotic, încadrând activ copiii/tineriii în valorificarea lor, interpretarea repertoriului tradițional (folclorul de recruție, de cătănie, etc. ) /patriotic ( ce glorifică dragostea de neam, țară, pace, cântece dedicate anilor de foc: celui de-al Doilea Război Mondial, Războiului din Afganistan, Conflictului armat de la Nistru.

Frumoasa tradiție provoacă la realizarea schimbului de bune practici între grupurile folclorice, vocale, cât și descoperirea , încurajarea și susținerea tinerelor talente. Din rândul celor care au participat  vor fi selectați cei mai talentați pentru a reprezenta raionul Fălești la Festivalul Republican „Cântecele Credinței, Speranței și Iubiirii, Victorie -73” .

Cu mesaje de binecuvântare, de aprecire a implicării în astfel de activități a tinerei generații, au venit Valeriu Bobu, președintele AO „Oganizația veteranilor din rl. Fălești, Andrei Glavan, președintele OO „Combatantul ” a veteranilor Războilului de pe Nistru, Boris Dedov, președintele Asociației veteranilor Războiului din Afganistan, veteran al Războilului de pe Nistru, Victor Marian, vicepreședintele OO „Combatantul” a veteranilor Războiului din Afganistan. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI