icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

     IMG 4088 La  06 iunie 2018, în Palatul raional de cultură din or.Fălești, la  Gala –Festival  ,,Sărbătoarea succeselor, 2018”  s-au adunat   în jur de 400 de elevi și pedagogi care au muncit cu dăruire de sine pe parcursul anului școlar și au obținut succese și performanțe deosebite pe diverse domenii educaționale.

      Evenimentul, organizat tradițional de DGE Fălești,  a fost deschis de discursurile Președintei raionului, Doamna Iraida Bînzari, și cel al șefului DGE, Doamna Silvia Matasî, care au menționat că succesul este definiția celor puternici și care  vor cu adevărat  să-l atingă, iar în educație  - rezultatele performante nu pot fi obținute, fără a munci mult și, mai ales, fără a  munci în echipă: elevi, profesori, părinți, comunitate.

       Partenerilor educaționali (părinți, reprezentanți ai APL, agenți economici) li s-au acordat  diplome  și mesaje de gratitudine  din partea DGE, astfel exprimându-și recunoștința, dar și speranța  la o colaborare  de succes în  viitor.

       Eroii principali ai zilei , totuși,  au fost circa 120  de deținători ai  premiilor I și II din cadrul olimpiadelor  raionale la disciplinele școlare și  22 de elevi și profesori ce au obținut premii și mențiuni la  olimpiadele  republicane, cărora li s-au oferit premii bănești din partea DGE, conform Regulamentului de  organizare și desfășurare a olimpiadelor raionale.

      Menționați au fost și învingătorii olimpiade zonale,  concursurilor  republicane și  raionale: ”La izvoarele  înțelepciunii”  ,,Citind, învăț să fiu” ,,Limba noastră-i o comoară”;    deținătorii titlutilor:  ,, Pedagogul anului ” ,,Învățătorul anului”  ,,Elevul anului”; , echipe de teatru social și teatru medieval;  echipa Roboching;   ansambluri vocale;  formația de dans modern ,,Favorit” etc., ( în total,  circa 180 de premianți).

      Pentru implicare activă în  concursurile  extracurriculare de diferit nivel, au fost menționați 37 de elevi și profesori, iar pentru performanțele sportive  au fost chemați în scenă  25 de campioni (mondiali, internaționali și naționali).

     Nominațiile  din cadrul sărbătorii  au demonstrat că la  Fălești  se învață bine, se muncește mult, se scrie,  se intenționează a vorbi corect,  se citește,  într-un cuvânt,  populația școlară se implică în diverse activități intelectuale.

      În  baza performanțelor obținute la concursurile cunoștințelor , au fost acordate titlurile:,, Cel mai performant liceu”  -  LT ,, M.Eminescu”  or.Fălești;   ,, Cel mai performant gimnaziu”  -  Gimnaziul Făleștii Noi.

      Îndemnul de final  al activității a fost ca  niciunul dintre cei prezenți în sală  să nu renunțe  niciodată  să-și valorifice  propriul  potenţial întru  dezvoltarea  propriei personalităţi,  ca la anul viitor  să înregistrăm mai multe  succese! Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI