icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

Stimat/ă profesor/profesoară,

Prin prezenta scrisoare dorim să vă invităm la prima ediție EDTECH Forum din Republica Moldova, care va fi organizată pe 24 mai, începând cu ora 10:00, în incinta Palatului de Cultură „Nicolae Botgros”, or. Cahul.

EdTech Moldova Forum este la prima sa ediție și va aduce pe agenda discuțiilor transformarea digitală a educației, prin implementarea unor soluții integrate, personalizate, care să răspundă provocărilor actuale. În cadrul forumului, planificăm o serie de sesiuni, paneluri de discuții și o expoziție care să înglobeze necesitățile actuale din domeniul educației și integrare tehnologiilor în procesul de predare-învățare.

 

Ed Tech Moldova Forum se va desfășura timp de o zi (în intervalul 10:00-17:00), în data de 24 mai 2022, în incinta Palatului Culturii din Cahul. Evenimentul va include:

  • mai multe paneluri de discuții cu invitați locali și internaționali, seminare și ateliere concepute pentru a le oferi profesorilor și liderilor din domeniul educației cele mai bune practici de integrare a domeniilor TIC în sala de clasă și o prezentare a celor mai recente tendințe și perspective tehnologice pe care participanții le-ar putea aduce în școlile lor;
  • prezentarea unui studiu internațional cu privire la competențele solicitate pe piața muncii până în 2030, care ne va arăta abilitățile necesare pe care ar trebui să se axeze educația în următorii ani. Studiul va fi prezentat de către experții Organizației pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE);
  • peste 500 de profesori, formatori și lideri în educație din țară, care vor discuta despre inovație și cele mai bune practici, abilitățile viitorului și modul în care Inteligența Artificială afectează viitoarele locuri de muncă, precum și cum planifică Moldova să dezvolte abilitățile de inovare ale elevilor;
  • sesiuni/ateliere practice pentru prezentarea instrumentelor și noilor tehnologii, precum: Programul Intel Skills pentru profesori, Intel 4 Youth, AR/VR, Robo Maker, Smart Lab, OECD Learning Compass.
  • Zona Expo, unde vor fi expuse dispozitivele și tehnologiile necesare pentru introducerea inovațiilor în educației. Astfel, programele din cadrul proiectului Tekwill vor avea propriile standuri: Tekwill Academy Kids, Tekwill în fiecare școală, Clubul Tinerilor Makeri și alte companii internaționale precum Corinth vor fi prezente la zona expo. La fel, proiectele elevilor elaborate în cadrul hackathonului: Soluții Tech pentru Mediu alături de proiectelor profesorilor („Flipped Classroom”) vor fi prezente la expoziție.

La „EdTech Moldova Forum” vor fi comunicate mai multe noutăți din domeniul educației precum: noile cursuri introduse în cadrul proiectului „Tekwill în fiecare școală”, noile școli în care urmează să fie create ”Laboratoare Digitale”, strategia de transformare digitală a unei școli din Moldova și multe altele.

Participarea la eveniment este gratuită, fiind necesară înregistrarea prealabilă pe https://edtech.md/

De asemenea, vom asigura transportul pentru profesori.

Vă suntem la dispoziția Dvs. pentru orice informații suplimentare!

Cu respect,

Echipa “Tekwill în Fiecare Școală”

image001

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI