icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită învățătorii care predau în școlile de limba rusă din nordul Republicii Moldova la un training în domeniul educației pentru media. Instruirea va avea loc la Bălți, în perioada 15-17 noiembrie 2019.

 Programul de formare are drept suport curriculumul pentru cursul opțional de Educație pentru media, treapta primară, elaborat de CJI și aprobat de Consiliul Naţional pentru Curriculum.

În baza curriculumului, CJI a elaborat, cu susținerea Deutsche Welle Akademie, manuale pentru treapta primară, disponibile și în limba rusă. Scopul acestora este să cultive gândirea critică a elevilor și să-i ajute să devină consumatori de media avizați și responsabili.

Instruirile vor fi moderate de Loretta Handrabura, dr. în filologie, și Natalia Grâu, consultant principal la Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării.

La program se pot înscrie învățătorii care activează într-o instituție de învățământ cu predare în limba rusă din raioanele de nord ale țării și care vor preda în viitor cursul opțional Educație pentru media.

Activitățile se vor desfășura în limba rusă. Cheltuielile pentru cazare și alimentare vor fi acoperite de organizatori. Vă îndemnăm să vă înregistrați din timp, întrucât numărul de participanți este limitat.

Persoanele interesate trebuie să trimită dosarul de participare până pe data de 11 noiembrie 2019. Acesta va include: CV-ul și un mesaj de motivare, la adresa  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pentru informaţii suplimentare apelaţi 022 213 652, persoană de contact: Victoria Popa, coordonatoare de programe, Departamentul Instruire și Comunicare.

Această instruire este realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în parteneriat cu Internews în Moldova. Proiectul este susținut financiar de Ambasada Olandei.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI