icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

          Orice profesie presupune formare inițială și continuă, pe parcursul întregii activități. Profesorii de limba și literatura română, în acest sens, nu sunt o excepție.

         Astfel, la  20.05.2022,  profesorii de  limbă și literatură română au participat,  la seminarul metodologic:  ,,Evaluarea  -  instrument de asigurare a succesului elevului la Limba și literatura română,,   care a avut loc în incinta  LT ,, A. Pușkin,, Fălești.

 

         Activitatea a început cu o prezentare teoretico-practică la subiect, în care au fost recomandate și  instrumente concrete de evaluare , îndeosebi  a produsului oral.

        Ședința a continuat cu 3 comunicări ale pedagogilor, reflectând subiectul prin prisma experienței la clasă, și anume :

  1. 1. Șorunga Maria , profesoară , IP Gimnaziul ,,E. Coșeriu,, Catranîc , a prezentat  platforma  LIVRESQ  care oferă posibilități  de evaluare a rezultatelor școlare și , totodată, e o soluție pentru elaborarea diverselor tipuri de  sarcini , produse , fără a căuta multe  instrumente, iar în final , e o platformă care, de fapt ,  se propune   colegilor în scopul de a-i motiva să-și dezvolte în continuă creștere competențele digitale. Teoria a fost însoțită de exemple practice.
  2. Cazacu Rodica, profesoară , IP Gimnaziul ,,S. Moraru ,, Obreja Veche,  s-a referit la evaluarea competențelor școlare la disciplină prin prisma proiectelor, venind la subiect cu exemple concrete foarte interesante  din experiența proprie.
  3. Miu Liliana, profesoară , IP LT ,, M. Eminescu,, a fost invitată la seminar  pentru a-și disemina experiența de activitate, inclusiv  experiența de evaluare.

     Mai întâi a vorbit  dna Tescaru Maria , director adjunct în liceu,  care a                                          prezentat traseul profesional al colegei, a relatat despre activitățile   interesante pe care le-a desfășurat dna Miu la nivel de instituție în cadrul  studiului experienței avansate , organizat în acest an de studii, despre colaborarea  fructuoasă a dnei Miu cu colegii din școală. Apoi profesoara  Miu a prezentat mai multe experiențe  deosebite din activitatea sa.

     Profesorii de limba și literatura română au demonstrat competențe profesionale, venind cu produse valorice, cu activități planificate și realizate algoritmizat, chibzuit, iar colegii  au apreciat munca  raportorilor și deschiderea acestora pentru  a-i ajuta  și pe ceilalți să exceleze. Galerie foto.

                                                                                                                                     A.Saviuc, șef DMCFPC.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI