icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

           Competenţa de comunicare este considerată de mulţi autori ca o capacitate globală care cuprinde capacităţi comunicative ale indivizilor, dobândite de-a lungul vieţii. Acestea pot fi îmbunătăţite prin aplicarea unei metodologii speciale care ar contribui la dezvoltarea competenţei de comunicare eficientă.

         Acte normative, reguli, metode și tehnici, resurse educaționale TIC , modele ce țin de formarea - dezvoltarea – evaluarea competenței de comunicare orală și scrisă a elevilor din școlile raionului au fost obiectul de studiu al profesorilor de limba și literatura română din instituțiile de învățământ din raion , convocați într-un atelier de lucru la 25 noiembrie 2016 , în incinta LT ,, A. Pușkin,, or. Fălești.

         Aici dânșii și-au îmbogățit experiența profesională , muncind   timp de 4 ședințe în cadrul a 2 sesiuni, la însușirea și predarea noilor reguli ortografice din DOOM 2, puse în aplicare  prin ordinul ME nr. 872 din 17 octombrie 2016, la obținerea abilității de   a utiliza diverse platforme educaționale online Web -2.0 la diferite etape ale lecției, la cunoașterea viziunii didacticii moderne asupra formării- dezvoltării – evaluării competenței comunicative a elevilor.

         Formabilii au menționat în unanimitate utilitatea și eficiența atelierului desfășrat , dar deosebit de impresionantă pentru toți a fost conlucrarea cu modelul comunicativ viu în persoana Doamnei lector superior universitar, Aurelia Codreanu- Bârsan de la US ,, A. Russo,, din Bălți, căreia îi mulțumim din suflet pentru formare.

Cadrele didactice s-au întors în instituții pentru a munci și a realiza tema de casă: un filmuleț video realizat în platforma Stupeflix cu secvențe din activitățile de implementare a   noutăților discutate și învățate la întrunire.

                                                                         Aliona Saviuc, șef DMCFPC

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI