CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

     Dragi prieteni şi amatori ai Kickboxului. În mod practice putem afirma că evoluţia artelor marţiale, de la manifestările cele mai brute, primitive, s-a realizat concomitent cu apariţia şi evoluţia omului. Puţin câte puţin, oamenii au transformat anumite gesturi specific muncii sau luptei propriu-zise adaptându-le unor activităţi ludice şi recurgând la lupta sub formă de joacă, pentru a-şi dovedi forţa, cinstea, bărbăţia, pentru a-şi cunoaşte limitele, pentru a vedea care este mai puternic, mai agil, mai curajos, artele marţiale căpătând adesea un statut desebit ,, fiind considerat şi un element de cultură în acelaşi timp, esenţa lor – întrecerea loială – fiind temeinic apărată, proslăvită, ridicată la rang de virtute”.

    La data de 17.10.2021, în cadrul Spartachiadei sportive raionale între instituţiile de învăţământ secudar generale din raionul Făleşti, cu respectarea cerinţelor privind prevenirea riscului de înbolnăvire cu virusul COVID-19, a fost desfăşurată competiţia sportivă de atletism-tetratlon ,,Speranţele Olimpice”, în cadrul căreia au concurat copiii la probe de: alergare de viteză 60m, aruncarea mingii de 150g, săritura în lungime cu elan, alergare de rezistenţă 500m(f)-600m(b).

     În perioada 20 – 22 mai 2021 în or. Făleşti, au avut loc competiţiile sportive: ,,Cupa Republicii Moldova la Kickboxing 2021”, în cadrul cărora au participat circa 250 sportivi sportivi din toată ţara.  Şcoala sportivă  pentru copii şi juniori Făleşti a delegat la eveniment 20 sportivi, îndrumaţi de antrenorii Apostol Altair, Butnaru Roman, Apostol Victor.

  În ziua de 06 martie pe stadionul central din or. Făleşti s-a desfăşurat tradiţionalul turneu ,,Mărţişorul -2020” ediţia a 7-a, cu participarea micilor fotbalişti ai ŞSCJ Făleşti şi filialele Sărata Veche, Năvîrneţ, Glinjeni, a.n. 2009-2010 (U12) şi 2010-2011 (U10) cu câte 2 echipe, şi din oraşul Făleşti cu câte o echipă la fiecare vârstă.

    În perioada, 05 - 08 martie 2020, MECC, în colaborare cu Federația Sportului Școlar din Republica Moldova, a desfășurat  Etapa finală a Festivalului Național al Jocurilor de Mișcare în memoria renumitului pedagog, promotor activ al jocurilor mobile, Andrei Ghimpu.

  În perioada 29 februarie - 01 martie 2020 în mun. Chişinău s-a desfăşurat Campionatul Republicii Moldova la Judo - Juniori. Scopul acestui Campionat a fost selectarea celor mai buni sportivi pentru a participa la Competiţiile Internaţionale în anul 2020. La acest Campionat au participat şi sportivii Şcolii Sportive Făleşti, care au adus următoarele victorii:

La data de 23 februarie în or. Drochia s-a desfăşurat Turneul Raional la lupta Judo. La acest turneu au participat sportivi din toată Republica. Sportivii noştri au obţinut următoarele medalii:

  La data de 22 februarie 2020 în mun. Chişinău s-a desfăşurat Turneul la FUTSAL în categoria U-10, la care a participat şi echipa ŞSCJ Făleşti , care s-a plasat pe locul IV, un rezultat destul de bun pentru micii fotbalişti.

   La data de 08.02.2020 şi 15.02.2020 în oraşele Drochia şi Briceni s-a desfăşurat etapa a 2-a a turneului de iarnă la minifotbal în sală. Echipa ŞSCJ Făleşti U-12 i-a avut ca adversari semenii de la ŞS Floreşti, CS Narubai-1 şi ARF Nord, şi a repurtat victorie în faţa echipei ŞS Floreşti dar a fost învinsă la limita de celelalte 2 echipe şi a abandonat competiţia.

    La data de 15 februarie 2020, DGE Făleşti, în colaborare cu Federația Sportului Școlar din Republica Moldova, a desfășurat Etapa zonală Nord a Festivalului Național al Jocurilor de Mișcare în memoria renumitului pedagog, promotor activ al jocurilor mobile, Andrei Ghimpu. În cadrul competițiilor pentru zona Nord, care s-au desfășurat în mun. Ungheni, au concurat: din raionul Ungheni- 2 echipe, raionul Donduşeni- 2 echipe, raionul Făleşti – 2 echipe.

   
Copyright © 2022 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE ȘI CULTURĂ FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI