În perioada martie-aprilie a fost  lansat programul raional de granturi, ediţia 2022 pentru organizaţiile de tineret şi grupurile de initiativă ale tinerilor din raionul Fălești. La data de 03.05.2022 s-a desfășurat ședința comisiei de selectare și evaluare a proiectelor grupurilor de ințiativă ale tinerilor și organizaților de tineret din raionul Fălești, în cadrul comisiei au fost selectate 10 proiecte din cele 12 proiecte depuse.

     La data de 20 martie 2022, în incinta Centrului Regional de Resurse pentru Tineret s-a  desfășurat ședința de informare a membrilor consiliilor locale de elevi. În cadrul ședinței  președinții consiliilor au ales conducerea consiliului raional al elevilor și au făcut cunoștință cu noii membri realeși în instituții. Pe parcursul activității membrii au fost informați  despre  comunicarea eficientă pentru a consolida consiliile, metodele de promovare a activităților și  posibilitățile de realizare a acestora. Totodată s-a adus la cunoștință despre lansarea programului raional de granturi pentru tineret, ediția 2022. Galerie foto.

unnamed    Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO organizează în perioada 5 martie – 30 aprilie 2021 Hackathon-ul „REClama”, ediția a II-a.

   Scopul evenimentului este de a stimula creativitatea și a dezvolta competențele digitale și antreprenoriale al elevilor cu vârsta cuprinsă între 11-18 ani.

   La Hackathon-ul „REClama” pot aplica doar echipe formate din 3-6 membri, cu vârsta cuprinsă între 11-14 ani pentru categoria Junior și 15-18 ani pentru categoria Middle, coordonați de un cadru didactic.

  Elevii interesați vor crea conceptul unei companii, incluzând denumirea și serviciul prestat sau produsul/ele propuse spre comercializare/vânzare.

  La data de 12.02.2021, în incinta Centrului Regional de Resurse pentru Tineret s-a desfăşurat şedinţa de totalizare a rezultatelor programului raional de granturi pentru tineret, ediţia 2020.

   La data de 07 noiembrie 2020, în incinta Centrului de Creatie și Agrement pentru copii și tineri ,,E.Gaina” s-a desfășurat ședinta de informare a membrilor Consiliului raional al Elevilor.
   În cadrul ședinței reprezentantul raional al Consiliului Național al Elevilor, Nadejda Cugut a informat membrii despre noutățile cu privire la desfășurarea regională a olimpiadelor republicane și despre desfășurarea examenelor. Președinții CLE au ales conducerea CRE și au făcut cunoștință cu noii membri realeși în instituții. Pe parcursul activității membrii au venit cu propuneri de activități pentru a consolida echipa CRE și au discutat posibilitățile de realizare a acestora. Galerie foto.

  În cadrul Programului naţional de dezvoltare a Centrelor de Tineret pentru anii 2017-2022 şi a  Acordului de colaborare încheiat între Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova şi Consiliul raional Fălești, în perioada iulie-august a fost  lansat programul de granturi, ediţia 2020 pentru organizaţiile de tineret şi grupurile de initiativă ale tinerilor din raionul Fălești.

Cu ocazia Zilei internaționale a tineretului, Parlamentul lansează un concurs de creație pentru tineri

Cu ocazia Zilei internaționale a tineretului, Comisia  cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media din cadrul Parlamentului Republicii Moldova anunță lansarea unui concurs de eseuri pentru tineri, cu tema “Sunt tânăr, activ și îmi pasă. Vreau să fac ceva pentru țara mea mamă!”.

    La data de 14 iulie 2020, s-a desfășurat ședința de informare a specialiștilor în lucru cu tinerii din cadrul Centrului Regional de Resurse pentru Tineret Fălești și a filialelor, în vederea asigurării reluării programelor și serviciilor de tineret începând cu data de 15 iulie 2020, conform recomandărilor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova,  referitor la asigurarea igienei în spațiile centrelor, informarea angajaților și utilizatorilor cu regulile sanitaro-epidemiologice și  asigurarea măsurilor de protecție de către personalul centrelor de tineret.

Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveGlobale

  La data de 09 februarie, în incinta Centrului Regional de Resurse pentru Tineri s-a desfășurat atelierul de informare „Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveGlobale”. Scopul atelierului a fost de a promova Obiectivele Globale în rândul tinerilor și de a-i implica în monitorizarea implementării celor 17 Obiective Globale în Republica Moldova. Activitatea face parte din planul de acțiuni a Campaniei naţionale  realizată de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu UNFPA, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare si UNICEF, cu susţinerea media oferită de Centrul Media pentru Tineri.

    În zilele de odihnă  grupul Pionners a organizat o seară fără internet pentru tinerii din localitate în incinta Centrului Regional de Resurse pentru Tineri. Activitatea a început cu un Quiz , traseul a fost desemnat de la Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri ,,Eleonora Găină”  până la  Centrului Regional de Resurse pentru Tineri, tinerii au avut sarcini pentru a găsi anumite locuri din oraș. După ce au ajuns la locul final, au fost divizați pe cercuri de interese, unii au ales să utilizeze jocurile de societate, alții instrumentele muzicale, la final au interpretat piese împreună la karaoke. Atmosfera degajată le-a oferit posibilitatea tinerilor să socializeze și să petreacă util timpul. Galerie foto.

   
Copyright © 2022 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE ȘI CULTURĂ FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI