icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

      Vineri, 29.03.2019, a fost   o zi de sfârșit  al  săptămânii   foarte bogată în evenimente, îndeosebi  evenimente desfășurate cu și pentru cei îndrăgostiți de lectură.

       Dacă elevii claselor primare s-au întrunit pentru a defini cine dintre ei cunoaște și recită  mai bine creația marelui nostru poet, Iulian Filip, atunci elevii din ciclul gimnazial  din școlile  ruse ale raionului   au fost invitați la finala campaniei raionale ,, O carte pentru toți,,  și au  demonstrat performanțe și profunzime,  discutând despre cele scrise și ,, nescrise" în opera lui Astrid Lindgren ,, Rasmus și vagabondul" .

        Elevii au menționat că, chiar dacă  povestirea este una  ce relatează despre o  istorie din secolul trecut , ea este astăzi foarte actuală, or, mulți dintre copilașii țării noastre se regăsesc prin soarta  personajului central  și întâmplările din carte.

      Tinerii cititori  au mai spus că, în pofida  unor situații de azi , părinții și copii trebuie să găsească timp pentru a fi alături, pentru a discuta problemele ce-i frământă și a găsi soluții optime, în așa mod ca viața lor să fie totuși luminată de dragoste și înțelegere.

Evenimentul  a devenit  memorabil prin faptul că i-a avut ca oaspeți pe Președintele obștinei ruse din Republica Moldova, Dna Lașcionova Liudmila , însoțită  de reprezentanți de vază, promotori ai culturii și limbii ruse,  care  au apreciat  importanța lectuii și entuziasmul tinerilor ciitori din Fălești. Galerie foto.

                                                                               A.Saviuc, șef DMCFPC

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI