icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

„Șezătoare de Dragobete” la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, orașul Fălești

    Suntem în perioada când se sărbătorește sărbătoarea îndrăgostiților (24 februarie ) şi întreaga lună februarie este ziua lui Dragobete, numit şi Năvalnicul sau Logodnicul Păsărilor, fecior chipeș şi puternic, care ne aduce iubire în casă şi în suflet.

  Având drept scop readucerea în prim-plan  a tradițiilor rămase din străbuni, elevii de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Fălești,  fiind ghidați de conducătorii de cerc: Antohi Silvia-profesoară de educație tehnologică, Severin Victor-profesor de educație tehnologică, Zbîrciog Gheorghe-profesor de muzică, Ursachi Lucia-profesoară de educație tehnologică, Pascal Aliona-profesoară de limbă și literatura română, Logan Irina- profesoară de limbă și literatură româna, Tambur Cristina- profesoară de limbă și literatură română, Tescaru Maria- profesoară de limbă și literatură româna, au organizat și desfășurat  la data de 27 februarie  2019 ativitatea extracurriculară - „Șezătoare de Dragobete”.
   În cadrul activității au fost dezvăluite obiceiuri şi tradiții de Dragobete, scenete, recital de poezie şi cântece.  
Spre final, doamna Silvia Antohi a descris în câteva cuvinte și a demonstrat  practic cum se confecționa  pe vremuri cel mai simplu mărțișor, îndemnând  și ajutând spectatorii să confecționeze chiar pe loc asemenea de mărțișoare.
   Prin organizarea unor astfel de spectacole se poate recupera tradiția ușor uitată care pune în valoare rădăcinile  noastre.

   Se aduc mulțumiri profesorilor și elevilor, care punând accent pe valorile naționale, s-au implicat activ în desfășurarea activității date.Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI