icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

    La 15 februarie 2019 s-a desfășurat seminarul metodic pentru profesorii de Limbă și literatură română din raion, care a avut loc în LT ,, M.Eminescu,,  or .Fălești. Agenda seminarului a conținut o lecție publică desfășurată de profesoara de Limbă și literatură română din liceul-gazdă , Liliana Miu ,(grad didactic unu) , care a diseminat  experiența profesională de utilizare a platformelor educaționale on-line în  desfășurarea demersului didactic modern.  Lecția a fost captivantă,  corectă din punct de vedere metodic, saturată metodologic,  bazată pe formarea de valori fundamentale  umane.

      După analiza lecției asistate , care a fost apreciată de participanții la seminar  obiectiv , cu calificativul ,, Foarte bine,,,   profesoara Maria Șorunga , Gimnaziul ,, E. Coșeriu,, Catranîc,  a venit în fața   colegilor cu  modele de aplicare a tehnologiilor în cadrul lecțiilor , și anume   partajarea rețelei WI-FI fără acces la Internet pentru lucru în rețeaua locală  cu aplicații educaționale interactive de evaluare la distanță.

      Apoi  s-a vorbit despre rezultatele olimpiadei raionale la disciplină, despre calitatea participanților la această etapă a olimpiadei și necesitatea de  a insista pe formarea competențelor necesare elevilor  pentru a soluționa sarcinile didactice propuse în testele unice  și a asigura sucesul elevilor care vor participa la olimpiada republicană.

      În continuare s-au studiat Reperele  metodologice privind asigurarea continuității la nivelul clasei a IV-a și a V-a din perspectiva implementării ECD, care au ca obiectiv  facilitarea trecerii elevilor  de la învăţământul primar la cel gimnazial , fapt ce reprezintă o schimbare foarte mare pentru ei ,  în scopul  depăşirii  cu succes a acesteia și asigurând  succesul    prin  acţiunea conjugată a tuturor factorilor implicaţi în educaţie care îşi pun amprenta asupra psihicului acestor copii.

    Participanții la seminar au primit ca temă de casă sarcina de  a  implementa în cadrul orelor de limbă și literatură română utilizarea platformelor educaționale on-line , în scopul de a ajusta demersul didactic actual  exigențelor elevului de azi , dar , obligatoriu, păstrând   rigorile curricular și științifice. Galerie foto.

Mapa cu materiale de la seminar este plasată la rubrica Activitatea didactico-metodică.

                                                                                              A.Saviuc. șef DMCFPC

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI