icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

             De două ori pe an îl sărbătorim pe Eminescu, dar, în ciuda izbânzilor literare și critice, suntem de trei ori vinovați față de el: o dată, pentru că nu-l cunoaștem cum trebuie, a doua oară, pentru că nu-l facem cunoscut lumii și a treia vină o purtăm, pentru că nu ne lăsăm contaminați de el.

            Noi, elevi și profesori ai liceului care poartă numele Marelui Poet Mihai Eminescu, facem parte din generația fericită care a primit de-a dreptul menirea de a-l omagia și a aminti tuturor despre genialitatea incontestabilă a firii dumnezeiești pe care a avut-o.

             În cadrul săptămânii ,,Eminesciana 2019”, care a avut genericul ,,Sub raza geniului etern...”, în IPLT ,,Mihai Eminecu” au fost desfășurate diverse activități.

            La 15 ianuarie, în ziua când sărbătorim a 169-a aniversare de la nașterea lui, un grup de liceeni, ghidați de colaboratorii Bibliotecii Publice Raionale ,,M. Eminesccu”, au pregătit un recital la monumentul poeului național, iar împătimiții de poezia lui au depus flori atât la monument, cât și la bustul poetului din instituție.

            Pe parcursul întregii zile, în liceu au răsunat melodii pe versurile poetului, s-a organizat o expoziție de desene inspirate din opera sa, iar la lecțiile de română s-au recitat poezii îndrăgite.

            Joi, 17 ianuarie, Comisia metodică Limba și literatura română, în parteneriat cu colaboratorii DGE Fălești, au organizat o activitate extracurriculară, unde elevii l-au prezentat pe Marele Poet sub diverse aspecte: prin poezie, cântec, dans...

            Ne-am convins (a câta oară!) că avem un singur dor: dorul de Eminescu, vorbim aceeași limbă strămoșească: limba lui Eminescu, învățăm din valorile pe care le-a promovat poezia sa MARELE EMINESCU. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI