icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

      Proiect educațional internațional ,,Obiceiurile și tradițiile zonelor noastre dintre  Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, Direcția Generală Educație Fălești și Instituția Publică Gimnaziul Popovca.                                                

     În perioada 14-15 decembrie 2018, Instituția Publică  Gimnaziul Popovca  a fost gazda activităților cu genericul  ,,Obiceiurile și tradițiile zonelor noastre” organizată în cadrul Parteneriatului Internațional cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, România și Direcția Generală Educație Fălești.

 

   In cadrul activităţilor instructiv-educative cuprinse în programa şcolară, elevii dobândesc o serie de informaţii legate de istoria neamului nostru românesc  şi a modului de trai al românilor de-a lungul anilor iar acest proiect vine ca o completare a procesului de învăţare, prin aplicarea în practică a  unor cunoștinţe dobândite, dar şi desfăşurarea unor activităţi care duc la păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor noastre populare . 

 Scopul proiectului: Să scoatem la lumină aceste frumuseţi şi bogăţii ca: datinile şi obiceiurile, portul popular, obiectele de artă populară, instrumentele muzicale, basmele, cântecele şi dansurile, ghicitorile, proverbele şi zicătorile. Să-i învăţăm pe copiii noştri să le preţuiască, să le iubească ca pe nişte scumpe comori, să fie adevăraţi păstrători ai tradiţiilor şi obiceiurilor, să dorească să rămână vii peste veacuri, să le facă cunoscute pentru că ele ne păstrează identitatea noastră culturală.

Obiective:

  1. Inţelegerea importanţei moştenirii culturale a poporului nostru şi dezvoltarea capacităţii de relaţionare ;
  2. Dezvoltarea capacităţii de comunicare şi a muncii în echipă;
  3. Îmbogăţirea vocabularului activ cu termeni aparţinând domeniului intercultural;
  4. Insuşirea corectă a tehnologiilor de lucru specifice fiecărei ramură meşteşugărească;
  5. Dezvoltarea unor abilităţi de valorificare a produselor obţinute ;
  6. Valorizarea aptitudinilor creative ale elevilor,urmărind formarea încrederii în propriile posibilităţi de autorealizare şi autoafirmare;
  7. Valorificarea talentelor şi a aptitudinilor muzicale a unor elevi cu capacităţi deosebite;
  8. Realizarea unui schimb de experienţă în domeniul intercultural şi stabilirea unor asemănări şi diferenţe ;

         Pe termen lung  proiectul poate avea un impact pozitiv în primul rând asupra altor elevi din şcoală decât cei din grupul ţintă, atrăgându-i în activităţi de acest gen care le deschide în viitor noi oportunităţi de integrare în societate.

          De asemenea  acest proiect reprezintă o oportunitate de deschidere a orizontului de cunoaştere a elevilor şi cadrelor didactice de la cele două unităţi şcolare dar şi un mod de implicare a altor instituţii în educarea noilor generaţii în domeniul moştenirii noastre culturale şi transmiterea  acesteia mai departe.Galerie foto.

 

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI