icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

TVC  „Matematica-ieri, azi, mâine” la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”

„Nu înveți să gândești ascultându-l pe om care vorbește și gândește bine.
Trebuie să încerci, să faci, să refaci, până ajungi să stăpânești bine cunoștințele.”

    Dorința elevului de a afla ceva nou se menține pe parcursul întregii perioade de instruire în școală. Acest interes trebuie să fie susținut și dezvoltat atât în cadrul orelor de curs cât și a orelor extracurriculare.

    În acest context, la data de 07 decembrie 2018, în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, sala de festivități, profesoarele de matematică Pasat Ana și Munteanu Aliona au organizat și desfășurat în parteneriat cu IPG Izvoare, profesor de matematică- Grigore Alina,  și IPG Musteața, profesor de matematică-Dumbrava Angela, TVC-ul matematic cu genericul „Matematica-ieri, azi mâine”. Menirea TVC-ului a fost de a motiva elevii pentru studierea și rezolvarea diverselor probleme logice din domeniul matematicii, de a cultiva dragostea față de matematică și de a accepta o colaborare democratică în cadrul concursului.

    În acest concurs s-au implicat și au participat cei pasionați de incomparabilul farmec al matematicii-echipele formate din elevii claselor a VII-a-VIII-a, având o bună ocazie de a face legătura dintre matematică și viață.

   Ca invitat principal în cadrul concursului a fost invitată doamna Inga Bînzari, specialist principal DGE Fălești, fiind totodată și președintele juriului.

   Pentru o relatare transparentă a rezultatelor, în juriu a fost ales câte un membru din fiecare instituție împlicată în concurs.

   În final a câștigat Prietenia, astfel promovând mai departe o colaborare frumoasă între instituții și o motivare puternică pentru elevi.

  Administrația liceului aduce sincere mulțumiri profesorilor și elevilor care s-au impicat în desfășurarea activității, demonstrând că poate exista parteneriat între instituții. Galeie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI