icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

Strategii de evaluare autentică.

Profesorii de educaţia civică din raion s-au întrunit în cadrul unui seminar metodico-practic cu genericul „Utilizarea strategiilor de evaluare autentică a competenţelor elevilor” în IP Gimnaziul ”Eugen Coșeriu”, Catranîc.
Dorina Graur, specialist principal, DMCFPC, a argumentat necesitatea formării cadrelor didactice cu privire evaluarea autentică (EA), utilizarea de tehnici, instrumente și strategii care formează competențe pentru viață.
Rotari Margarita, profesor de educația civică, a expus în cadrul unei prezentări  ”Importanța și obiectivele evaluării autentice a competențelor elevilor. Tehnici, instrumente și metode de evaluare autentică.”
Cinci echipe de elevi din clasele gimnaziale și-au demonstrat cunoștințele și competențele achiziționate la lecțiile de educație civică prin diverse metode didactice: posterul, harta conceptuală, joc de rol, jocul didactic ”Călătorie în Țara Democrația”, ”Arborele profesiilor”, ”Traseul meu personal”, ”Jurnalul reflexiv”, ”Proiectul de dezvoltare personală”, au utilizat mijloace multimedia. Elevii au demonstrat inteligență, creativitate, comunicare cursivă, utilizând termenii specifici modulului studiat. Mesajul activității didactice a fost: societatea are nevoie de cetățeni cu spirit de iniţiativă, capabili de a-și exercita responsabilitățile prin acțiune și participare, fiind deschiși pentru dialog în contextul valorilor naţionale şi universale asumate”. Galerie foto.
   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI