icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

    Cinstea se câştigă prin muncă şi fapte bune, zice un proverb românesc. Iar când faptele bune iau naștere din dragoste și profesionalism, atunci să știți că avem a cunoște adevărați maieștri ai profesiei.

 Anume așa s-au prezentat în fața colegilor din raion profesorii de Limbă și literatură rusă din IP Gimnaziul Pompa, în care, la 22.02.2018 , s-a desfășurat seminarul teoretico-practic cu tema   ,,Utilizarea formelor netradiționale de lucru cu elevii și  a tehnologiilor moderne de activizare a creativității acestora   în cadrul orelor de Limbă și literatură rusă, în scopul eficientizării predării disciplinei”.

       În cadrul celor două lecții netradiționale prezentate, profesoarele de Limbă rusă Maia Cușnir, Viorica Șpac și Nadejda Tcaciuc, profesoară de Educație tehnologică, au demonstrat participanților la seminar că sunt buni profesioniști , entuziaști , exploratori , pedagogi iscusiți și adevărați prieteni și parteneri în învățare pentru elevii din această școală, pedagogi care știu să organizeze lecții netradiționale și săutilizeze tehnologiile moderne , în scopul asigurării unui demers didactic cât mai eficient.

       O lecție s-au desfășurat în baza utilizării platformei educaționale  E- learning, iar cea de-a doua a fost o lecție integrată de Literatură rusă și de Educație plastică.

   Copiii din clasele a V-a și a IX-a, unde au avut loc activitățile didactice,  s-au prezentat ca adevărate personalități, cu opinii bine structurate și argumentate , cu viziuni proprii asupra vieții și legilor ei, ca adevărate talente  în arta discursului și a picturii.

   Experiența trăită   de ei a demonstrat că numai în cooperare elevii și profesorii pot atinge obiectivele propuse.

   Colegii de breaslă au apreciat înalt lecțiile asistate, experiența acumulată, munca elevilor și dascălilor acestora , menționând că provocarea a fost serioasă, riscurile au existat, dar așteptările     s-au adeverit , ba chiar și au depășit anumite limite.

     Evenimentul didactic a demonstrat încă o dată că ,, în inima fiecărei greutăți se ascunde o posibilitate,, după cum afirma Albert Einștein, iar pedagogii iscusiți se regăsesc și în școlile mici ...

   În consecință aducem mulțumiri managerului nstituției și cadrelor didactice din Gimnaziul Pompa pentru buna organizare și desfășurare a seminarului.Galerie foto.

                                                                                   Aliona Saviuc, șef DMCFPC.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI