icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Fălești

                                         „Nu noi suntem stăpânii limbii, ci limba e stăpâna noastră!”   (M.Eminescu)

    Acesta este motto-ul cu care și-a inceput activitatea Comisia Metodică a profesorilor de limba și literatura română din Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” pe parcursul perioadei 15-19 ianuarie 2018, în parteneriat cu Biblioteca Publică Raională „Mihai Eminescu”.  

   Pentru liceu, întreaga săptămână a fost marcată de personalitatea poetului al cărui nume îl poartă. Evenimentele desfășurate au implicat variate activități.

   Luni, de ziua Poetului, au fost depuse flori la bustul din instituție, apoi a avut loc depunere de flori și recital de poezie la monumentul din oraș, la festivitate fiind prezenți membrii Consiliului Raional, membrii DGE, manageri și profesori de limba și literatura română din instituțiile din oraș.

   Marți, 16.01.2018, au fost organizate în instituție activitățile: Recital „Omagiu lui Eminescu”,la care au participat profesori și elevi, și Dezbateri între elevii de liceu cu subiectul: „Școala de azi ne pregătește pentru viață?”, la care s-a menționat faptul că Dezbaterile sunt fără îndoială, cea mai importantă formă de educație non-formală care îi ajută pe elevi să gândească și nu doar să memoreze, să argumenteze și nu doar să recite, să analizeze în loc să accepte.

   Miercuri, 17.01.2018, a avut loc Festivalul personajelor literare, unde au participat elevii claselor a V-a-aVI-a, înscenând diferite povești și fabule.

   Joi,18.01.2018, a demarat activitatea extracurriculară: „Frumosul este partea noastră de iubire”-o colaborare de succes între cadrele didactice și elevi.

   Vineri,19.01.2018, a avut loc o generalizare a activităților desfășurate în cadrul Săptămânii Limbii și Literaturii Române. Iar momentul culminant a fost întâlnirea călduroasă cu scriitorul Nicolae Rusu, care a impresionat profesorii și elevii cu gândurile sale profunde despre literatură, despre creația sa, cu răspunsurile oferite la întrebările propuse. Mai mult ca atât, Nicolae Rusu a dăruit bibliotecii școlare o donație de cărți.

   Activitățile desfășurate pe parcursul săptămânii, au urmărit să întregească în viziunea elevilor de orice vârstă imaginea Poetului nepereche, geniu creator și spirit civic integru-Mihai Eminescu.

   Se aduc sincere mulțumiri profesorilor și elevilor pentru  organizare și participare.Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI